DOLAR 32,2328 0.07%
EURO 35,3197 0.23%
ALTIN 2.511,750,46
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samandağ Semalarında Yamaç Paraşütü

Samandağ Semalarında Yamaç Paraşütü

ABONE OL
14 Temmuz 2023 13:02
Samandağ Semalarında Yamaç Paraşütü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı bölgemizde Turizm yelpazesinin önemli yatırım alanlarından biri olan yamaç paraşütü faaliyetlerine hız kesmeden devam edilirken, Samandağ, Çevlik ve Meydan Köyü bölgelerinde yamaç paraşütü hizmetini veren tek pilot olan Fevzullah Akkaya depremzedelere bir nebzede olsa moral verebilmek adına ücretsiz uçuşlar planlıyor.

Dört yıldır Samandağ bölgesinde risk ve adrenalin seven, doğa sporlarıyla iç içe olmayı tercih eden macera turizmi tutkunlarını başarılı bir biçimde semalarda dolaştıran Fevzullah Akkaya hızlı bir biçimde sürdürdüğü depremzede uçuş çalışmalarının yanında gökyüzüne ulaşmak ve bulutların arasında uçmak isteyenleri her gün uçurmaya devam ediyor.

AKKAYA: ÇOK BÜYÜK BİR FELAKET YAŞADIK

Yamaç Paraşütü THK tandem pilotu olarak 7 yıldır uçuş yapan Fevzullah Akkaya büyük geçmiş olsun diyerek başladığı açıklamasında: ”Çok büyük bir felaket yaşadık ve asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremi hepimize büyük acılar yaşattı. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet halende tedavileri devam edenlere de şifalar diliyorum.

Bizim işimiz adrenalin dolu bir havacılık sporu. Hava koşullarının uygun olduğu durumlarda uçurduğum binlerce macera turizmi tutkunlarının yanı sıra yaşadıkları felaketin etkilerini hala üzerlerinden atamayan depremzedelere biraz da olsa moral olması amacı ile uçuşlar yapma kararı aldığımda ekip arkadaşlarım da çok güzel bir hamle olacağını ifade ettiler bana. Bunun için gereken çalışmaları hızlı bir biçimde yürütmekteyiz. Gerekli destek sağlanması halinde 50 depremzedeyi uçurmayı düşünüyorum. İnşallah en kısa sürede de bunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

PROFESYONEL PİLOTLAR EŞLİĞİNDE

Trafikten ve hatta futboldan daha tehlikesiz olan yamaç paraşütünde profesyonel pilotlar eşliğinde uçuyorsanız tehlikesiz bir biçimde uçuşların keyfini çıkarabilirsiniz. Bu adrenalini yaşamak istiyorsanız Bunun için yapmanız gereken tek şey karar vermek ve rezervasyon yaptırmak. Ben ve asistanım haftanın yedi günü hizmet vermekteyiz. En önemli unsur olan hava koşularının uygun olduğu süre zarfında güneşin doğumundan battığı süre zarfında uçuşlarımızı gerçekleştirmekteyiz.

DAĞDAN UÇURUMA ATLAMIYORUZ

Yamaç paraşütü yaparken zannedildiği gibi dağdan uçuruma atlamıyoruz. Eğimli bir pistten paraşüt açık bir şekilde yürüyerek birkaç adımda havalanıyor ve gökyüzünde doğru bir biçimde süzülüyoruz. teknolojik sağlam iplerden üretilen paraşütlerimizde hem yolcularımızı hem de bizi yedek paraşüt bulunmaktadır. Yediden yetmişe herkes uçabilir ama bizim de uçuşlarda da bazı şartlar var bunlar; uçuş yapacak kişinin İleri derecede tansiyon-kalp-şeker hastası olmaması ve 110 kilonun üzerinde olmaması lazım. 18 yaş altı uçuş yapmak isteyen yolcularımız için aile rızası olması ve uçuş günü ebeveynlerinin olmaları gerekmektedir. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP