DOLAR 32,5390 0.12%
EURO 34,9333 -0.13%
ALTIN 2.454,960,79
BITCOIN 20881640,60%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçim Samandağ’a Umut Olacak

Seçim Samandağ’a Umut Olacak

ABONE OL
24 Ocak 2023 11:16
Seçim Samandağ’a Umut Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Eryılmaz’ın, Samandağ Belediyesi’nin genel durumu ve gelecek projelerini aktardığı toplantıda kıyı kenar çizgisi sorunu ile dalgakıran çalışması hakkında önemli konulara da değinildi.

KIYI KENAR VE DALGAKIRAN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, “Projelerimizden biri yıllardır halkımızın özlemle beklediği dalgakıran çalışmasıdır. Yıllarca tartışıyoruz ama yıllardır bununla ilgili bir adım atılmadı. Bununla ilgili projemizi hazırlıyoruz. İktidar değişikliği olursa, ben daha önce bu bölgede milletvekili seçilmiş, Ankara’da geniş bağlantıları olan bir Belediye Başkanı olarak bu projeyi halkımıza kazandıracağımızı düşünüyorum. Böyle bir çalışmanın içerisinde olacağız. Bir yat limanına ihtiyacımız var, bir balıkçı barınağına ihtiyacımız var.  Bunun dışında kıyı kenar çizgisi ile ilgili bir sıkıntımız var. Eğer burada yatırım olmuyorsa, doğru dürüst bir otel, doğru dürüst bir tatil köyü yoksa, eğer burası turist alamıyorsa bunun mutlaka sebebi vardır. Bunların en büyük sebeplerinden biri kıyı kenar çizgisidir. Bu çizgi ile birlikte bölge tamamen turizme kapalı bir alan haline dönüştürülmüş vaziyette. Tapular iptal edilmiş ve Kıyı Kenar çizgisi Türkiye’de hiçbir yerde olmadığı kadar bir alanı kapsayacak şekilde çizilmiş. Bu durumda Samandağ’da turizmi hak ettiği noktaya taşıyamazsınız. Bu bakımdan bu çizginin bizim bölgenin ihtiyaçları ve coğrafi koşullar da yeniden değerlendirilmek suretiyle çizginin yeniden belirlenmesi gerekiyor.” dedi.

SAMANDAĞ’IN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRME ANLAMINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Samandağ Belediyesi’nin 3 yıllık icraatlarını içeren video gösterimi ve yapılacak projelerin sunumunun ardından Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Eryılmaz yaptığı konuşmada ; “Yılarca ihmal edilmiş, bir köşede unutulmuş bir ilçe konumunda, çok ciddi sıkıntıları olan bir ilçe teslim aldık. Önce Belediyeyi kurumsal bir kimliğe kavuşturma çabası içinde olduk ve bunu büyük oranda başardık. Borçlu, 4 yıldır imar olanı olmayan, altyapı ve üstyapı ile ilgili çok ciddi sıkıntıları olan bir ilçe yönetiyoruz. Borcumuzun büyük bir kısmını ödedik. Hiçbir kuruşu heba etmeden, gereksiz harcamalar yapmadan bütçemiz ile ilgili sıkı bir tedbir aldık. 1 metre kare arazi satmadık, imar planı olmayan, arazi satmayan,  borç ödeyen bir belediye olarak çok ciddi çalışmalarına altına imza attık.”dedi.

SAMANDAĞ’DA BİR DEĞİŞİM, SAMANDAĞ’DA BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞİYOR

“Samandağ’ı bölgenin bir cazibe merkezi haline getirebilir miyiz diyoruz, artık bu pencereden bakıyoruz çünkü hedeflerimiz büyük. Samandağ turizm potansiyeliyle, kültürüyle, tarihiyle, havasıyla , doğasıyla bu bölgenin bir turizm merkezi olabilir. Tabi bu sadece ilçe belediyesinin imkanları ile gerçekleşebilecek bir şey değil. Ama biz buna ön ayak olacağız, bunun mücadelesi içinde olacağız. Burada hükümete çok büyük görev düşüyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve desteğiyle de önümüzde hazırlamış olduğumuz birkaç projeyi de hayata geçirip Samandağ’ı bu bölgenin İncisi haline getirmeyi düşünüyoruz.”

TÜRKİYE’ DE İLK GASTRONOMİ KÖYÜ’NÜ KURDUK

“Türkiye’ de ilk Gastronomi Köyü’nü kurduğumuz Kadın Girişimi Kooperatifimizin hazırladığı proje ile hayata geçirme fırsatı bulduk. TKDK’ya yaptığımız hibe başvurusu ile bu projemiz kabul edildi. Şu anda Vakıflı Mahallemiz sınırları içerisinde Türkiye’nin ilk Gastronomi Köyü’nü kurduk. Orada kadınlarımıza ve gençlerimize istihdam sağlayacak bir alan oluşturacağız. Samandağ’ın yemek kültürünü hem Hatay’a hem de tüm Türkiye’ye tanıtma fırsatı yakalayacak. Hem Samandağ’ın turizmine hem de Samandağ’ın tanıtımına ciddi oranda katkı sağlayacak.”

ÇOK AMAÇLI SALON ÇALIŞMALARIMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Farklı mahallelerimizde yapımı devam eden Çok Amaçlı Salonlarımız var. Her Mahallemize 1 Park, her Mahallemize 1 Çok amaçlı Salon sözü vermiştik. Şu anda 4 mahallemizde Çok Amaçlı Salon çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki hafta da 3 tane daha Çok Amaçlı Salonumuzun yapımı ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Mahallelerimizde de park çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.

HALKIMIZLA EL ELE, SAMANDAĞ’I HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ.

Dışarıdan gelen vatandaşlarımız, Samandağ’da bir değişimi hissedebildiklerini söylüyorlar. Caddelerin, ağaçlandırmaların, temizliğin, düzenin farkına varıyorlar. Bu bizi mutlu ediyor. Tabi burada vatandaşlarımızın desteği de bizim için çok önemli, moral desteğine de ihtiyacımız var. Samandağ’da sorunların tamamı tabi ki bitmedi, 75 yıldan beri gelen ve kangrenleşen sorunlar var ama vatandaşlarımızın da büyük bir bölümü bizim bu memlekette ne yapmak istediğimizi yavaş yavaş anlamaya başladığına şahit oluyoruz. Bundan mutluluk duyuyoruz. Halkımızla el ele, dayanışma içerisinde biz Samandağ’ı hak ettiği noktaya taşıma noktasında kararlıyız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.