DOLAR 32,3848 -0.45%
EURO 34,8070 -0.26%
ALTIN 2.410,63-0,49
BITCOIN %
Hatay
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suriyeliler Hayat Pahalılığından Şikâyetçi

Suriyeliler Hayat Pahalılığından Şikâyetçi

ABONE OL
13 Ekim 2022 09:32
Suriyeliler Hayat Pahalılığından Şikâyetçi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Gönüllü Geri Dönüş” projesi ile ülkesine dönen Suriyeliler, Türkiye’deki geçim zorluğundan ve hayat pahalılığından şikayetçi oldu.

Ulusal mecralara konuşan suriyeli vatandaşlar; “Burası güzeldi ama hayat şu an çok pahalı oldu. Kira nasıl ödenecek, meyve sebze her şey çok pahalı. O yüzden Suriye’ye gidiyorum” dedi.

İstanbul’da başlatılan “Gönüllü Geri Dönüş” projesi ile onlarca Suriyeli mülteci ülkesine geri döndü. Pandemi sürecinin başlaması ile ara verilen proje yeniden hayata geçirildi. Proje çerçevesinde bu yıl dördüncü konvoy yola çıkarken, 35’i çocuk toplamda 57 Suriye uyruklu mülteci ülkelerine gönderildi.

UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hatay ve Kilis’teki sınır kapılarına gönderilen Suriyeliler için uğurlama töreni düzenlendi. Uzun süredir Türkiye’de kalan mülteciler, burada kaldıkları süre içerisinde mutlu olduklarını belirterek teşekkür ettiler. Uğurlamaya gelen ve Türkiye’de kalan akrabaları ise, gidenler için gözyaşı ile uğurladı.

HER ŞEY ÇOK PAHALI, O YÜZDEN GİDİYORUZ

Ülkesine dönen Suriyelilerin yaptıkları açıklamalar dikkat çekti. Ülkesine dönen Suriyeli göçmenler “Suriye’de de hayat güzel değil. Savaş var. Burası güzeldi ama hayat şu an çok pahalı oldu. Kira nasıl ödenecek, meyve sebze her şey çok pahalı. O yüzden Suriye’ye gidiyoruz. Çok memnunduk ama her şey çok pahalı oldu. Keşke her şey bu kadar pahalı olmasaydı” dedi.

Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.