DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Hatay
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tayvan Kültür Merkezi’nden Anlamlı Etkinlik

Tayvan Kültür Merkezi’nden Anlamlı Etkinlik

ABONE OL
16 Ocak 2024 11:29
Tayvan Kültür Merkezi’nden Anlamlı Etkinlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde başta eğitim, kültür, sanat, turizm alanında faaliyet gösteren Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tayvan Kültür Merkezi’nde düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği programına Tayvan Kültür Merkezi CEO’su Prof. Dr. Chen-Yu Chiu, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Siyasi Parti Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Adayları, Belediye Başkan Adayları, STK Temsilcileri ve Tayvan Kültür Merkezi Basın Sözcüsü Tuba Alvanoğlu ile gazeteciler katılım gösterdi.

Tayvan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte eğitim gören Suriyeli çocuklara Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk tarafından çeşitli hediyeler verildi. Çocuklara hediye dağıtımının ardından başlayan etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin Tayvan Kültür Merkezi CEO’su Prof. Dr. Chen-Yu Chiu, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk ve Tayvan Kültür Merkezi Basın Sözcüsü Tuba Alvanoğlu birer konuşma yaptılar.

CHİU: YEREL BASINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Düzenlenen etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ederek ilk konuşmasını gerçekleştiren Tayvan Kültür Merkezi CEO’su Prof. Dr. Chen-Yu Chiu, “Tayvan Kültür Merkezi olarak her zaman eğitim, kültür, sanat ve turizm alanındaki etkinliklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Amacımız çocuklara daha iyi şartlarda daha iyi bir eğitim sunmaktır. Ayrıca bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Buradan bizlere destek olan gazetecilerimize bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Etkinliğimize katılım gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÖZTÜRK: YEREL BASININ ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinliğe katılım gösteren Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk yaptığı konuşmada, “Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan hizmetlerin kamuoyuna yansıtılmasında yerel basının önemi çok büyüktür. Mesai mefhumu gözetmeksizin Basın Ahlak Kuralları içerisinde büyük emekler veren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bu anlamlı gün 10 Ocak İdareciler Günü olarak kutlanmaktadır. Hem yerel basın, hem de kamu çalışanları açısından anlamı büyük olan bu günün basın çalışanları ile birlikte idarecilerimizin de gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

ALVANOĞLU: ZOR GÜNDE DOĞRULARI YAZARAK ESKİ GÜNLERE ULAŞACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Tayvan Kültür Merkezi Basın Sözcüsü Tuba Alvanoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ”Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü ile basının önemini vurgulamıştır. İlkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarının ve özellikle ilimizin tanıtımına katkı sağlayan yerel basın mensubu arkadaşlarım, bugün sizlerin, çalışma hak ve hürriyetlerinizin yasal zeminde kabul edildiği önemli bir gün. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bizler Basın, demokrasimizin olmazsa olmazlarından biriyiz. Yerelden uluslararası alana, onlarca önemli organizasyona başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Tayvan Kültür Merkezi’nde siz basın mensubu arkadaşlarımı ağırlamaktan gurur duyuyorum. En önemlisi de zor zamanlardan geçen kıyamet yaşayan şehrimizi milletçe odaklandığımız bu zor günlerde hedeflerimize, sizlerin aralıksız ve en doğru şekilde bu şehrin yanında olacağınıza doğruları yazacağımıza bir an önce eski şehrimize sizlerin sayesinde, ulaşacağımıza yürekten inanıyor ve temenni ediyorum. “Basın ulusun ortak sesidir” bilinciyle çalışan ve milletimizin ortak sesi olan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete irtihal eden kalemlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan ve çalışan basın çalışanlarımıza sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum. Daha güzel günler de günlerde güzel haberler yapmak dileğiyle.” diyerek sözlerini tamamladı. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.