DOLAR 32,5502 0.13%
EURO 35,0095 -0.09%
ALTIN 2.437,850,08
BITCOIN 20977030,25%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Vergiler Vatandaşları Zor Duruma Düşürüyor

Vergiler Vatandaşları Zor Duruma Düşürüyor

ABONE OL
25 Haziran 2022 10:56
Vergiler Vatandaşları Zor Duruma Düşürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Akaryakıt, LPG, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçeçekler’den alınan vergiler konusunda açıklamalar yaparak; ”Akaryakıt, LPG, tütün mamulleri ve alkollü içecek sektörlerindeki ağır vergiler vatandaşların belini bükmeye devam ediyor.” dedi.

Vekil Şahin açıklamasında; ” Sektörlerdeki vergi kayıplarına yönelik bir kanun yapıldı. Kanuna göre, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğiyle doğacak vergilerin tahsil güvenliğini sağlamak amacıyla petrol ve LPG piyasasında olan şirketler için teminat verme zorunluluğu getirildi. Bir şirketin 7-8 tane faaliyet alanı varsa bunun içinden sadece biri akaryakıt firması olabiliyor.” diye konuştu.

Akaryakıt teminat mektubuna değinen Şahin; ”Akaryakıta verilecek teminat mektubunda tüm faaliyet alanlarının satışının isabet eden oranda teminat alınması, zaten kar marjları düşen, oldukça büyük sorunlar yaşayan sektörü işlemez hale getirecektir. Üzerlerine teminat mektubu komisyon ve teminat mektubu kullanma limitini de düşürerek, ticari faaliyet yapmalarını engelleyecektir.” şeklinde konuştu.

Kanun düzenlemelerinin yerine getirilmediğini söyleyen Şahin; ”5015 sayılı kanun ile 5370 sayılı kanun kapsamında lisansa tabi faaliyetlerde bulunanlara ilişkin bulunan bu uygulama, bu kanunlar kapsamı dışında iştigal konularından dolayı meydana gelen satış hasılatlarına uygulanması hem vergi hukukuna hem de Anayasal ilkelere aykırı olduğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

AKP’yi eleştiren Şahin; ”AKP’nin batırdığı ekonomi ortamında mükellefler nezdindeki finansal yüklerin oldukça arttığı bir ortamda, bu tür daraltıcı uygulamalar hatalıdır. Derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir.” dedi. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.