DOLAR 32,4662 -0.08%
EURO 34,8293 -0.43%
ALTIN 2.451,010,63
BITCOIN 20882210,75%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zam Üstüne Zam

Zam Üstüne Zam

ABONE OL
17 Kasım 2022 11:22
Zam Üstüne Zam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiğ süte gelen zamlardan sonra süt ürünlerine de ardı ardına zam geliyor. Öyle ki üreticiler maliyet artışlarını, bayilerden sipariş alıp ürünleri göndermek üzereyken dahi yansıtmaya başladı. Hatay’da vatandaşlar en ucuz peynirin kilosuna 100 lira verecek.

YILBAŞINDAN SONRA YENİ ZAM

Uzun yıllardır peynir ürünleri satan işletme sahipleri, Çiğ süte gelen zamlardan sonra üreticilerin peynir çeşitlerine de zam yaptığını ifade ederek, “Bizde zam yapmak istemeyiz tabiki. Bu durumun da kısa sürede düzeleceğini umut ediyoruz. Şu anda en ucuz peynir çeşidi 100 liradan satılıyor. İyi bir peynir almak isterseniz 150 – 200 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu fiyatlara ulaşabilen de var ulaşamayan da var. Ulaşamayan kesin haliyle daha fazla fakat bu işlerin çözüme kavuşacağını düşünüyoruz. Yılbaşından sonra ülkemizde her sene her sektörde fiyatların arttığı gibi peynirde de fiyatlar artacak” şeklinde konuştu.

HERKESE GÜVENMEMEK GEREKİYOR

Fazla mal toplayıp sonrasında satışını yapan güvensiz işyerlerinin de olduğunun belirtildiği açıklamada; “Hijyenden uzak ve güvensiz aynı zamanda katkılı da olabilecek peynir satışları yapılabilmektedir. Vatandaşların güvendikleri iş yerlerinden alışveriş yapması doğru olur. Süt ve süt ürünleri sektöründe de maalesef dolandırıcı kesim çok fazla” denildi. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.