Kırıkhan’da İşçiler Tepkilerini Dile Getirdi

Kırıkhan’daki vakıf çalışanları iş bırakma eylemine katılarak tepkilerini ortaya koydu. Çalışanlar, 8 aydır zam alamadıklarını vurgulayarak, insanca yaşam koşullarının sağlanabilmesi için ücret artışı ve sosyal haklarda iyileştirme talebinde bulundu.

'Elmacı Dede' Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak
'Elmacı Dede' Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak
İçeriği Görüntüle

Eylemde “Bu iş yerinde grev vardır” yazılı pankart açan işçiler, “Hak mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” diyerek kararlılıklarını duyurdu.

Kirikhan Grev-1

Samandağ ve Altınözü’nde Dayanışma

Hatay’ın Samandağ ve Altınözü ilçelerindeki SYDV çalışanları da greve katıldı. İşçiler, sosyal yardımları sahada vatandaşlara ulaştırırken büyük bir yük taşıdıklarını fakat buna rağmen emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getirdi. Bir işçi, “Bizim emeğimiz, bu toplumun en yoksul kesimlerine ulaşan desteklerin temelidir. Hakkımızı istiyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Türkiye Genelinde 10 Bin İşçi Grevde

Sadece Hatay’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında SYDV çalışanları iş bıraktı. Yaklaşık 10 bin işçi, toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı. KOOP-İş Sendikası yetkilileri, hükümet ve vakıf yönetimlerini masaya çağırarak, “Bu grev ülke genelinde sosyal yardımların işleyişini de aksatacaktır, çözüm için adım atılmalı” dedi.

Sydv Grev3

Talepler Net

  • Ücretlerde insanca yaşam koşullarını sağlayacak artış
  • Sosyal haklarda iyileştirme
  • İş güvencesinin sağlanması

İşçiler, bu talepler karşılanana kadar grevden geri adım atmayacaklarını vurguluyor.

Muhabir: Semire Yılmaz