TOKİ Sitelerinde Fahiş Aidatlara Müdahale

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, özellikle TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların uzun süredir şikayetçi olduğu fahiş aidat artışlarına karşı kapsamlı bir yasal düzenlemenin Meclis gündemine alındığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle aidat artışlarına enflasyon sınırı getirilecek, site yönetimleri ise Bakanlık denetimine tabi olacak.

Deprem Bölgesinden Gelen Şikayetler Etkili Oldu

Hatay başta olmak üzere deprem bölgesindeki illerde vatandaşların yoğun şekilde gündeme taşıdığı aidat artışları, yeni yasal düzenlemenin temel gerekçelerinden biri oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, “Vatandaşlarımızın sıkıntısını çektiği ve bizi her fırsatta haberdar ettiği bu sorunun çözümü için önemli bir adım attık” dedi.

Aidat Artışları Enflasyonla Sınırlandırılacak

Yeni düzenlemeye göre, site yönetimlerinin yaptığı aidat zamları artık enflasyon oranını aşamayacak. Bakan Kurum, “Bu düzenleme yasalaştığında kimse kafasına göre aidat artışı belirleyemeyecek” ifadelerini kullandı.

HBB’den Su Günü Yarışması: Ödül Bilgisayar
HBB’den Su Günü Yarışması: Ödül Bilgisayar
İçeriği Görüntüle

Site Yönetimlerine Belgelendirme ve Denetim Şartı

Düzenlemenin bir diğer önemli başlığı ise site yönetimlerinin denetlenmesi. Yeni sisteme göre, site yönetim şirketleri Bakanlık tarafından belgelendirilecek ve kategorilere ayrılacak. Bu şirketler yılda en az bir kez denetlenecek.

Bakanlık, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda hızlı bir şekilde inceleme ve denetim süreçlerini başlatabilecek.

Muhabir: Hasan Sarp