Bir sosyal medya hesabının hazırladığı ve Türkiye haritası üzerine "keşke olmasaydı denilen iller" başlığıyla servis edilen görselde Hatay’ın da kırmızıyla işaretlenmesi, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Hataylılar, yapılan paylaşımı incitici ve bölge halkına karşı saygısızlık olarak yorumladı

Hataylılardan Sert Tepkiler
Yüzlerce yorumda Hataylı kullanıcılar, memleketlerini savundu. İşte dikkat çeken tepkilerden bazıları:

-
“Hatay herkese batıyor galiba. Bizler Hataylı olarak gurur duyuyoruz şehrimizle. Türkiye'nin her ili kendine göre hem özel hem güzeldir.”
-
“Hatay ne alaka ya! Bir izin verseler dünyanın en iyi yer altı şehrine sahip.”

-
“Hatay hakkında düzgün konuşun.”
-
“Hatayı kimse alamaz.”
Bazı kullanıcılar ise gönderi sahibine, “Hatayı sal” gibi ifadelerle yanıt verirken, gönderi sahibi bu yorumlara "Son videoma bakın, hatamı düzelttim" diyerek karşılık verdi. Ancak bu açıklama da tepkileri dindirmedi.


Sosyal Medya Mizahı mı, Ayrımcılık mı?
Tartışmalar, sosyal medya esprilerinin sınırlarını yeniden gündeme getirdi. Yerel halkı rencide eden bu tür paylaşımların, mizah adı altında paylaşılması birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Hatay’ın tarihi, kültürel ve coğrafi değerine vurgu yapan yorumlar ise dayanışma mesajı niteliğindeydi.




