Hatay’da sel felaketinin ardından kayıp olarak aranan gençlerden 19 yaşındaki Deniz Hoşgel’in cansız bedenine ulaşıldı. Hoşgel’in cenazesinin nehir yatağında bulunduğu öğrenilirken, kayıp olan 20 yaşındaki Musa Paşa’yı arama çalışmaları ise sürüyor.

Arama kurtarma ekipleri, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgede yürüttüğü çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

“Hatay’in Sorunu Sadece Yağmur Değil, Kırılgan Hale Gelen Alt Yapıdır”
“Hatay’in Sorunu Sadece Yağmur Değil, Kırılgan Hale Gelen Alt Yapıdır”
İçeriği Görüntüle

Karaçay Köprüsü Çökmüştü

Hatay’da etkili olan sağanak yağış sonrası taşan Karaçay Nehri, Samandağ ile Antakya ilçelerini birbirine bağlayan Karaçay Köprüsü’nde büyük hasara yol açmıştı. Nehrin debisinin yükselmesiyle köprünün Samandağ yönünde çökme meydana gelmişti.

Çökme sırasında köprü üzerinde ilerleyen araçta bulunan Musa Paşa ve Deniz Hoşgel’in suya kapıldığı ve kaybolduğu belirtilmişti. Olayın ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş, nehir ve çevresinde kapsamlı çalışma başlatılmıştı.

Sel Hatay (1) (1)

Musa Paşa İçin Aramalar Sürüyor

Deniz Hoşgel’in cansız bedenine ulaşılmasıyla bölgede hüzün yaşanırken, ekipler kayıp Musa Paşa’ya ulaşabilmek için nehir yatağı ve çevresindeki arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Yetkililer, selin etkili olduğu alanlarda çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti.

Muhabir: İsmet Gültekin