Altının güvenli liman olma özelliğini sürdüreceğini belirten kuyumcular, ABD-Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin altına olan talebi artırdığını vurguladı. Bir kuyumcu, “2026 yılına kadar altının daha da değerleneceğini öngörüyoruz. Son üç ayda gram altın yüzde 35 değer kazandı. Bu trendin duracağına dair elimizde bir işaret yok” diye konuştu.

“Bir çift alyans, bir çift küpe ile düğün bitiyor”

Antakya Uzun Çarşı’daki kuyumcuların çoğu, vitrinlerinde sergiledikleri gösterişli takıların artık sadece bakılan ama alınamayan ürünler haline geldiğini söylüyor. Özellikle deprem sonrası toparlanma sürecindeki aileler, düğün masraflarını kısmak için en düşük altın miktarına yöneliyor.

Trump'ın Politikaları Altın Ile Reel Faiz Arasındaki Korelasyonu Bozdu


Güncel fiyatlar: Hataylılar neyle karşı karşıya?


“Alan yandı” diyor kuyumcular

Defne’de yıllardır kuyumculuk yapan bir kuyumcu ise durumu şu sözlerle özetledi: “Altın almak cesaret istiyor. Hele hasır bilezik... Artık düğün değil, düpedüz yatırım aracı. Eskiden 19 sıralı bilezik isteyenler şimdi 11 sıra bile görmeden vazgeçiyor.”

Kaynak: Haber Merkezi