Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar rezerv alan kapsamından çıkmak için itiraz dilekçeleri verirken, Antakya’nın Gençlik Caddesi tam tersine, devlet eliyle yeniden ayağa kalkmak istiyor. “General Şükrü Kanatlı Mahallesi Gençlik Caddesi’nin büyük bir kısmı Rezerv alana dahil edilmedi. Rezerv alana dahil edilmeyen bölge boş tarla gibi duruyor” diyen mahalle sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalışıyor.

Gençlik Caddesi

Tepkiler Ardından MHRS’de 'Evli/Bekar' Ayrımı Kaldırıldı!
Tepkiler Ardından MHRS’de 'Evli/Bekar' Ayrımı Kaldırıldı!
İçeriği Görüntüle

“REZERV ALAN DIŞINDA KALDIK, MAĞDURUZ!”

Gençlik Caddesi’nin büyük bir bölümü rezerv alan dışında bırakıldı. Depremin yıkıcı etkisini derinden hisseden mahalleli, ellerinde dilekçeler ve imza listeleriyle Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün kapısını aşındırıyor. “Mahallemizde evlerimiz yıkıldı ama anılarımız hâlâ burada. Gitmek değil, yerinde dönüşüm istiyoruz” diyorlar.


"CUMHURBAŞKANIMIZ'A GÜVENİYORUZ"

Devletin sağladığı 750 bin TL kredi ve 750 bin TL hibe desteğinin yeterli olmadığını belirten vatandaşlar, kendi imkanlarıyla konutlarını inşa edemediklerini vurguluyor.

Vatandaşlar, "Rezerv alan bölgelerinde yapılan konutların bitme aşamasında olduğunu görüyoruz, mutlu oluyoruz. Caddemizin Rezerv alana alınması ve evlerimizin devlet eliyle yapılmasını bizleri daha mutlu eder. Devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz.” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Hatay ayağa kalkarken, Gençlik Caddesi dışarıda kalmak istemiyor.
“Biz de devletin şefkatli eliyle yeniden ayağa kalkmak istiyoruz” diyen mahalleli, seslerinin duyulmasını bekliyor.

Muhabir: Semire Yılmaz