Bir Haftadır Boşa Akan Su!

Yaklaşık bir haftadır konteyner kentteki içme suyundaki patlağa müdahale edilmediği ve suyun boşa aktığı görüldü. Kuraklık ve susuzluk tehdidiyle karşı karşıya olan kentte bu ihmalkârlık vatandaşları öfkelendirdi.

Şükrü Kanatlı3 (2)

“Su İçerken Bile Tasarruf Ediyoruz”

Deprem sonrası yaşamlarını konteyner kentte sürdürmeye çalışan yurttaşlardan biri durumu şöyle özetledi:

Hatay Valisi’nden Net Mesaj: Manipülasyon Yapılıyor Gerçekler Çarpıtılıyor
Hatay Valisi’nden Net Mesaj: Manipülasyon Yapılıyor Gerçekler Çarpıtılıyor
İçeriği Görüntüle

“Sularımız sürekli kesikti. İçmeye bile su bulamıyoruz bazen. Biz su içerken bile tasarruf ederken bu su patlağı neden hâlâ onarılmadı? Şikayet ettik, gelip bakacaklarını söylediler ama bir haftadır kimse ilgilenmedi.”

Yetkililer Sessiz, Vatandaşlar Endişeli

Şükrü Kanatlı Konteyner Kent sakinleri, yetkililerin duruma derhal müdahale etmesini istiyor. İçme suyunun boşa aktığını belirten vatandaşlar, "Bizden tasarruf bekleniyor ama gözümüzün önünde su boşa akıyor. Bu nasıl adalet?" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Şükrü Kanatlı2

Barajlar Alarm Veriyor, Su Krizi Kapıda

Hatay’da yaşanan su krizi giderek derinleşiyor. Karaçay Barajı’nda su seviyesinin kritik noktaya gelmesi ve Ağustos sonuna kadar içme suyu temininde büyük sorunlar yaşanabileceği uyarıları yapılmışken, yaşanan bu tür ihmaller halkın kaygısını artırıyor. Özellikle konteyner kentlerdeki altyapı sorunlarının çözülmemesi, suyun verimli kullanılmasının önünde büyük engel teşkil ediyor.

Şükrü Kanatlı3 (2)

Muhabir: Kenan Cengiz