Deniz yüzeyine oldukça yakın bir noktada tespit edilen köpek balığının görüntüleri, teknedeki bir balıkçı tarafından anbean kaydedildi.
Görüntülerde, köpek balığının deniz yüzeyinde süzülerek ilerlediği anlar net şekilde görülüyor. Olay, özellikle yaz sezonu öncesi tatilcilerde ve yöre halkında paniğe yol açarken, vatandaşlar “Daha önce böyle bir şey görmedik, denize girmeye korkar olduk” şeklinde konuştu.
Yetkililerden Açıklama Geldi
Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, köpek balığının genellikle insanlara zarar vermeyen bir tür olduğunu ancak tedbir amacıyla bölgede yüzey taraması yapılacağını belirtti. Balıkçılar ise bu tür büyük deniz canlılarının son dönemde daha sık görülmeye başlandığını, bunun da iklim değişikliği ve deniz sıcaklıklarındaki artışla bağlantılı olabileceğini ifade etti.





