Antakya, Kırıkhan, Erzin ve Arsuz ilçelerinde belirlenen dört mahallede muhtarlık ara seçimleri yapılacak. Seçimlerin, muhtarların çeşitli nedenlerle görevden ayrılmaları sonucu düzenlendiği öğrenildi.
Seçim yapılacak mahalleler şunlar:
-
Antakya / General Şükrü Kanatlı Mahallesi
-
Kırıkhan / Çamseki Mahallesi
-
Erzin / Kızlarçayı Mahallesi
-
Arsuz / Helvalı Mahallesi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyurulan takvime göre, seçmen listeleri 21 Nisan 2025’te askıya çıkarıldı ve 29 Nisan’da askıdan indirildi. Seçmen hareketleri ise mahalleye göre 6-8 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı.
Bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlar için 1 Haziran, sadece bir pazar günü değil; aynı zamanda yaşadıkları yerin geleceği için söz söyleyecekleri kritik bir gün olacak. Muhtar adaylarının seçim çalışmaları hız kazanırken, halkın ilgisi ve katılım oranı ise merak konusu.
Seçimin Önemi Büyük
Yerel düzeyde demokrasinin temel taşı olan muhtarlık makamı, vatandaşla devlet arasındaki ilk temas noktası olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle yapılacak ara seçimler, sadece idari bir gereklilik değil; aynı zamanda mahalle halkının söz hakkı kazanması anlamına da geliyor.




