Hatay Valiliği öncülüğünde toplanan İl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, Meteoroloji’den gelen uyarılar ışığında bir dizi önlemi hayata geçirdi. Komisyon toplantısında, orman yangınlarıyla mücadelede görev alacak ekiplerin koordinasyonu, hava ve kara araçlarının kullanımı, yerleşim alanlarının korunması ve tahliye planları gibi kritik konular da masaya yatırıldı.
Ateşe Karşı Ortak Mücadele: Mangal, Semaver ve Sigara Yasak
Yasak yalnızca ormanlara girişle sınırlı değil. Mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanıma açık bölgelerde mangal, semaver, kamp ateşi yakmak da yasaklandı. Özellikle geçen yıl çıkan yangınların çoğunun sönmemiş sigara izmaritlerinden ve piknik ateşlerinden kaynaklandığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşlardan azami dikkat bekliyor.

Amik Ovası’nın Çeperi Tehlikede
Hatay’da özellikle Belen, Hassa, Kırıkhan, Dörtyol, Yayladağı ve Samandağ ilçelerindeki ormanlık alanlar, kurak hava ve düşük nemle birlikte yangın açısından yüksek risk taşıyor. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bu bölgelerde drone destekli denetimlere başladı. Orman köylüleri ve zeytinlik sahipleri ise olası yangınlara karşı teyakkuzda.



