Depremzedeler Gerginlik İçinde Toplandı
Antakya’daki Katar-3 Konteyner Kentinde yaşayan depremzedeler, kış şartlarının ağırlaştığı bugünlerde yapılan tahliye uyarısını “insani değil” diyerek protesto etti. Kısa sürede yüzlerce kişi alanda toplandı, tepkiler büyüdü.
Mülk Sahibinden Şaşırtan Mesaj: “Gitmelerini İstemiyorum, Kira Da Talep Etmiyorum”
Günün en dikkat çekici gelişmelerinden biri, konteyner kentin mülk sahibinin sahaya gelerek yaptığı açıklama oldu. Depremzedelerin karşısında konuşan mülk sahibi şu ifadeleri kullandı:
“Yeter Ki İnsanlar Mağdur Olmasın. Burayı Boşaltmalarını İstemiyorum. Kira Da Talep Etmiyorum.”
Bu sözler, konteyner kentte yaşayan yüzlerce kişi için adeta bir rahatlama yaratırken, tahliye tebligatının hangi gerekçeyle verildiğine dair soru işaretlerini daha da büyüttü.
AFAD Müdür Yardımcısı Sahada: “Bugün Yaşanmamış Gibi Düşünün”
Gerginliğin artması üzerine bölgeye gelen AFAD İl Müdür Yardımcısı Kutbettin Akman, depremzedelerle yüz yüze görüşerek zorunlu bir tahliye kararı olmadığını söyledi. Akman'ın mesajı şöyleydi:
“Evlerinize Gidin, Dinlenin. Bugün Böyle Bir Şey Hiç Yaşanmamış Gibi Düşünün. Konuyu Valimize Arz Edeceğim.”
Akman, konteyner kentte kalan kişi sayısının azalmasıyla bazı bölümlerin planlı dönüşüm kapsamında kaldırıldığını ifade etti. Ancak gün içinde kapılarına tahliye tebligatı bırakılan vatandaşlar bu açıklamayı yeterli görmedi.
AFAD’ın Israrı Tepki Çekti
Mülk sahibinin açık rızasına rağmen AFAD ekiplerinin tahliye sürecini sürdürmek istemesi depremzedelerde ciddi tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, kararın gerekçesinin hâlâ net bir şekilde açıklanmamasına dikkat çekti.
Bir depremzede yaşadığı belirsizliği şu sözlerle dile getirdi:
“Madem Mülk Sahibi İzin Veriyor, Neden Kış Günü Bizi Çıkarmak İstiyorlar?”
Tahliye Durduruldu: “Huzur İçinde Kalmaya Devam Edeceksiniz”
Akşam saatlerinde konteyner kentte yapılan duyuruyla birlikte tahliye işlemlerinin resmî olarak durdurulduğu aktarıldı. “Vatandaşlarımız huzur içinde kalmaya devam edecektir” ifadeleriyle paylaşılan açıklama, gün boyu süren gerginliği sonlandırdı.
Deprem sonrası zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Katar-3 konteyner sakinleri için bugün yaşanan kriz, devlet kurumları ile vatandaşlar arasındaki iletişimin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.




