Emlak piyasasını takip eden bazı uzmanlara göre, özellikle İskenderun ve çevresinde kiralarda yüzde 20 ila 30 arasında bir gerileme gözlenmiş olabilir. Bunun temel nedenleri arasında hem yeni konutların devreye girmesi hem de bölgede yaşayan yabancı uyruklu nüfusun kısmen geri dönüşü gösteriliyor.

Batı Akdeniz'den 11 ayda 2 milyar 471 milyon dolarlık ihracat
Batı Akdeniz'den 11 ayda 2 milyar 471 milyon dolarlık ihracat
İçeriği Görüntüle

Ancak bu düşüş eğilimi tüm ilçelerde aynı oranda hissedilmiyor. Antakya ve Defne gibi bölgelerde bazı dairelerin hâlâ 10 bin TL'nin üzerinde kiraya verildiği belirtiliyor. Buna karşın, son aylarda artan konut arzı, kiraların baskılanmasına katkı sunuyor olabilir.

Hatay Toki Kira

Mayıs 2025 itibarıyla farklı kaynaklara dayanan verilere göre, Hatay’da ortalama kira 140-150 TL/m² seviyesinde. Bu da 100 m²’lik bir dairenin yaklaşık 14.000-15.000 TL civarında fiyatlandığını gösteriyor. Fakat bu rakam, yıl başındaki seviyelerle kıyaslandığında bazı çevrelerce "durağanlık ya da kısmi geri çekilme" olarak değerlendiriliyor.

Diğer yandan Haziran ayında açıklanan yüzde 45,8’lik kira artış oranı, mevcut kiracıları zorlamaya devam ediyor. Bu durum, yeni kiralamalarda piyasanın biraz daha esnemesine neden oluyor olabilir.

Kira fiyatlarının önümüzdeki süreçte nasıl seyredeceği; teslim edilen konut sayısı, göç hareketliliği ve yaz mevsiminin etkisiyle şekillenecek gibi görünüyor.

Muhabir: Asi Gazetesi