Hatay’da etkisini sürdüren sağanak yağışlar, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle bazı bölgelerde yolların göle dönmesi, vatandaşların günlük hayatını zorlaştırırken, en çok etkilenenler ise okula gitmeye çalışan çocuklar oldu.

Yollar Göle Döndü

Kent genelinde devam eden yağışlar nedeniyle birçok mahallede yollar suyla kaplandı. Çamur ve derin çukurların oluştuğu sokaklarda ilerlemek neredeyse imkânsız hale geldi. Özellikle altyapı sorunlarının yaşandığı bölgelerde, yağmur sonrası oluşan görüntüler dikkat çekti.

Ekran Görüntüsü 2026 04 02 132739

Minik Yürekler Mücadele Ediyor

Gülderen TOKİ konutları çevresinden gelen görüntüler ise yürek burktu. Okullarına ulaşmaya çalışan küçük çocukların, çamur ve su birikintileri arasında ilerlemeye çalıştığı anlar kameralara yansıdı. Zor şartlara rağmen eğitimlerine ulaşmaya çalışan çocukların çabası, izleyenleri derinden etkiledi.

“Çocuklarımız bu halde okula gidiyor” diyen vatandaşlar, yaşanan duruma tepki göstererek yetkililerden çözüm talep etti.

AJet 2. yılında Ankara'dan Romanya'nın başkenti Bükreş'e sefer başlattı
AJet 2. yılında Ankara'dan Romanya'nın başkenti Bükreş'e sefer başlattı
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlardan Tepki

Bölge sakinleri, özellikle yağışlı havalarda ortaya çıkan bu manzaraların artık kronik hale geldiğini belirtti. Çocukların güvenli bir şekilde okula ulaşabilmesi için yolların iyileştirilmesini isteyen vatandaşlar, kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Muhabir: İsmet Gültekin