Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Batı Akdeniz, Güney Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde gün içinde etkili olacak toz taşınımı uyarısında bulundu. Aynı zamanda 14 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapılarak, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması istendi.

Görüş mesafesi düşecek, çamur yağışı bekleniyor

Toz taşınımının etkili olacağı bölgelerde, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların açık havada uzun süre kalmamaları ve önlem almaları öneriliyor.

Hatay’ın İmarı Dijitalde! Askıdaki Tüm Planlar Artık Görünür
Hatay’ın İmarı Dijitalde! Askıdaki Tüm Planlar Artık Görünür
İçeriği Görüntüle

14 i̇l i̇çin sarı kodlu alarm verildi

Meteoroloji'nin uyarısına göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sarı kod verilen iller şunlar:

Adana, Antalya, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

Muhabir: Asi Gazetesi