Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Hatay'ın Kumlu ilçesine kalıcı eğitim yatırımı yaptı. Killik Mahallesi'nde inşa edilen 12 derslikli okulun yapımı tamamlandı.

2025-2026 Yılında Eğitim Başlayacak

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu işbirliğiyle yürütülen projede, Kumlu ilçesine kazandırılan modern eğitim binasının 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açması planlanıyor. İki katlı ve 1146 metrekare kullanım alanına sahip okul, toplamda 2 bin 390 metrekarelik bir alana kuruldu.

Destek ve Bağışlarla Hayata Geçti

Okulun inşaatı, Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu’nun düzenlediği yardım kampanyalarından elde edilen bağışlarla tamamlandı. Projenin toplam maliyeti 77 milyon 892 bin lira olarak açıklandı.

“Amacımız deprem bölgesine sadece bir bina değil, nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitim ortamı kazandırmak,” ifadeleriyle projenin sosyal yönüne vurgu yapıldı.

Donanımlı ve Çok Amaçlı Bir Eğitim Tesisi

Yeni okulda yalnızca sınıflar değil, kapsamlı bir eğitim altyapısı da yer alıyor. İşte okulun dikkat çeken bazı özellikleri:

Bölgeye Umut Oldu

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Hatay halkı için bu yatırım, sadece bir eğitim binası değil; umut, istikrar ve gelecek anlamına geliyor.

Muhabir: İsmet Gültekin