Malatya’da konteyner kentlerde barınan kamu personelleri, 20 Haziran’a kadar bu alanları boşaltmaları yönündeki talimatla şok yaşadı. Eğitim Araştırma Hastanesi, Yakınca ve Yeşiltepe Katar Konteyner Kentlerinde kalan memurlar, altyapısı tamamlanmamış konutlara taşınmak zorunda bırakılıyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaşananlara sert tepki gösterdi: “Depremzede kamu çalışanları çaresizliğe terk edilemez.”

"20 Haziran Gerçekçi Değil!"
3 Mayıs’ta Malatya’da İçişleri Bakan Yardımcısı, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer kamu yetkililerinin katıldığı toplantıda alınan karar sonrası kamu personellerine tahliye mesajları gönderilmeye başlandı. Ancak Veli Ağbaba’ya göre bu karar, personelleri büyük bir belirsizliğe sürüklüyor:
“Ekim ayında kura ile ev çıkan memurlar bile hala taşınamıyor. Ulaşım yok, altyapı eksik, sosyal alan yok. Bu şartlarda konteynerleri boşaltmak gerçek dışı bir beklenti.”
Üniversite Sınavı Öncesi Taşınma Baskısı
Ağbaba, 21-22 Haziran tarihlerindeki YKS’yi hatırlatarak, bu kararın öğrencileri de etkilediğini söyledi:
“Çocuklar üniversite sınavına hazırlanıyor, aileler hem ekonomik baskı altında hem psikolojik olarak yorgun. Bu karar hem taşınacak memurları hem de sınav stresi yaşayan gençleri olumsuz etkiler.”

Kira Krizi Çözülmeden Konteynerler Boşaltılıyor
Malatya’daki fahiş kira artışlarının hâlâ kontrol altına alınamadığını belirten Ağbaba, “Ev sahipleri sağlam binalarda oturuyor ama memurların önüne seçenek bile koyulmuyor. Yerinde dönüşüm başlayamayan yüzlerce memur var. Bu insanlar nereye gidecek?” diye sordu.
“Aile Yılı”nda Aileler Dağıtılıyor mu?
AK Parti’nin 2024’ü “Aile Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Ağbaba, bu kararın aile bütünlüğüne zarar verdiğini vurguladı:
“Devletin görevi, en zor zamanlarda vatandaşının yanında olmaktır. Depremin acısı daha taze. İnsanlar hâlâ travmalarla boğuşurken, konteynerden çıkarılmak adeta ikinci bir yıkım.”




