Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları artık 48 aya kadar yapılandırılabilecek. Dönem borcunu ödeyemeyenler de bu haktan yararlanabilecek, üstelik gecikme şartı olmadan!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomik zorluklarla boğuşan bireyler için kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde yeni bir yapılandırma düzenlemesine gitti. Hatay’da da binlerce kişinin faydalanabileceği bu uygulamayla, borçlar 48 ay vade ile yeniden yapılandırılabilecek.
Yapılan düzenlemeye göre, yalnızca dönem borcunu ödeyemeyenler değil; anapara ya da faiz ödemelerinde gecikmeye düşen bireysel kredi kullanıcıları da bu imkândan yararlanabilecek. Üstelik yapılandırma başvurusu için gecikme süresi şartı da kaldırıldı.
BDDK’dan yapılan açıklamada, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarının 3 ay içinde yapılan başvurularla yapılandırılabileceği belirtildi. Daha önce yapılandırmaya giden Hataylı vatandaşlar da yeniden bu kapsama dahil edilecek.
Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasında azami faiz oranı yüzde 3,11 olarak belirlenirken, borcun yarısı ödenmedikçe kart limiti artırılamayacak. İhtiyaç kredilerinde ise yapılandırılan borcun üzerine yeni kredi verilmesi mümkün olmayacak.
Hatay’da ekonomik olarak zor günler geçiren birçok ailenin, bu düzenlemeyle biraz olsun rahat nefes alması bekleniyor. Başvuru süresi ise sadece 3 ay. Bu süre içinde başvurmayanlar hakkını kaybedebilir.



