TBMM, okul saldırıları ve çocukların dijital ortamlardaki riskleri sonrası harekete geçti. 22 üyeden oluşan Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonun üç ay boyunca sahada inceleme yapması planlanıyor.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olaylar sürecin temelini oluşturdu. Çocukların hem fiziksel hem dijital güvenliği kapsamlı şekilde ele alınacak.
Komisyonun Görev Alanı Netleşti
Genel Kurul’da alınan karar doğrultusunda komisyon, okul olaylarını ve dijital riskleri çok yönlü inceleyecek. Siber zorbalık, çevrim içi tehditler ve okul içi güvenlik açıkları araştırılacak.
Amaç, benzer olayların tekrar yaşanmaması için somut çözüm önerileri geliştirmek. Komisyon, ilgili kurumlar ve uzmanlarla da temas kuracak.
Net hedef: çocuk güvenliğini bütüncül bir çerçevede güçlendirmek.
22 Vekil Sahaya İnecek
Komisyonda farklı partilerden toplam 22 milletvekili yer alıyor. Üyeler arasında AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi temsilcileri bulunuyor.
Heyet, yalnızca Ankara’da değil, ihtiyaç halinde sahada da inceleme yapacak. Özellikle olayların yaşandığı bölgelerde yerinde tespitler planlanıyor.
Bu yaklaşım, raporların daha gerçekçi verilere dayanmasını hedefliyor.
İlk Toplantı Yarın
Komisyon, yarın yapılacak ilk toplantıyla çalışmalarına başlayacak. Başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi gerçekleştirilecek.
Üç ay sürecek çalışma takvimi boyunca rapor hazırlanacak. Gerektiğinde çalışma süresi uzatılabilecek.
Sonuç raporunun, eğitim politikaları ve çocuk güvenliği açısından yol gösterici olması bekleniyor.
Bu komisyon, okul güvenliği ve dijital tehditler konusunda politika üretimini doğrudan etkileyebilir. Alınacak kararlar, öğrencilerin günlük yaşamını ve eğitim ortamını kalıcı şekilde değiştirebilir.





