Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim Zirvesi'nde, iş dünyası temsilcilerinin sunduğu öneriler dikkat çekti. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, zirvenin en çarpıcı başlıklarından biri meslek lisesi mezunlarına askerlik muafiyeti oldu.
MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, gençlerin üniversite sonrası istihdam oranlarının düşük olduğuna dikkat çekerek mesleki eğitimin cazibesinin artırılması gerektiğini vurguladı. Özdemir, meslek lisesi mezunlarının iş hayatına daha hızlı ve güçlü şekilde katılabilmesi için radikal teşviklerin gündeme alınması gerektiğini belirtti.
Özdemir, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Meslek mezunu ve istihdama girmiş gençlere evlilikte hibe desteği, gelir vergisi istisnası ve askerlik görevi muafiyeti gibi seçenekleri cesaretle konuşmanın zamanı geldi.”
Zirvede iş dünyası temsilcileri; askerlik muafiyeti, vergi istisnası, evlilikte hibe programı ve istihdam destekleri gibi dikkat çekici öneriler sundu. Toplanan tüm öneriler, hazırlanacak kapsamlı bir raporla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek.
Yetkililer, mesleki eğitimin Türkiye’nin geleceği için kritik öneme sahip olduğuna vurgu yaparken, gençlerin meslek liselerine yönelmesinin ancak güçlü teşviklerle mümkün olabileceğine dikkat çekiyor.




