İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin sert ifadelerle kamuoyuna seslendi. Çirkin, “PKK silahlarını teslim etmeyip yakarak ‘teslim olmayacağız’ mesajı veriyor” dedi. Açıklamasında Kürt vatandaşlarla bir olduklarını vurgulayan Çirkin, PKK’nın “demokratik entegrasyon” söyleminin tehlikelerine dikkat çekti.

“PKK Silah Yakarak Mesaj Verdi”

PKK’nın düzenlediği silah bırakma törenini eleştiren Çirkin, silahların teslim edilmediğini, yakıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu bir teslimiyet değil, açık bir meydan okumadır. Teslim etmeyip yakarak ‘biz teslim olmuyoruz’ diyorlar. Biz de sadece figüran olarak bu tiyatronun içinde yer alıyoruz.”

“Demokratik Entegrasyon = İki Dilli Devlet”

Çirkin, PKK’nın ‘demokratik entegrasyon’ talebinin göründüğü kadar masum olmadığını ifade etti. Bu talebin, Türkiye'nin milli bütünlüğüne yönelik bir tehdit olduğunu savundu:

“Demokratik entegrasyon dedikleri şey iki milletli, iki dilli bir devlettir. Bu yol, Yugoslavya örneğinde olduğu gibi bölünmeye götürür.”

“PKK Psikolojik Harp Yürütüyor”

PKK’nın psikolojik üstünlük sağladığını belirten Çirkin, hükümetin bu sürece karşı zayıf kaldığını ifade etti:

“Şu anda tamamen PKK’nın yönettiği bir psikolojik harp var. Maalesef aciz bir yönetimle karşı karşıyayız. Başrolde PKK, Apo ve DEM var. Biz bu tiyatronun figüranı olmayacağız.”

“Kürtlerle Biriz, PKK’ya Karşıyız”

Açıklamasının sonunda Kürt vatandaşlara mesaj veren Çirkin, İYİ Parti’nin duruşunu net şekilde ifade etti:

“Biz Kürt kardeşlerimizle biriz, birlikteyiz. Ama PKK’ya ve onun Güneydoğu’yu ele geçirme çabasına karşıyız. Sayın Dervişoğlu liderliğinde bu yalanlara karşı duracağız. Milletimiz arkamızda olsun, biz kazanacağız.”

İskenderun’da Vahşet: Bebeğe Tecavüz Edip, Parçalara Ayırmış!
İskenderun’da Vahşet: Bebeğe Tecavüz Edip, Parçalara Ayırmış!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi