Samandağ ilçesi sahilinde vatandaşların yüreğini sızlatan ve çevresel endişeleri artıran bir olay yaşandı. Sahil boyunca binlerce ölü balığın kıyıya vurması, görenleri derinden etkiledi. Görgü tanıkları, balık ölümlerinin oluşturduğu manzaranın "içler acısı" olduğunu ifade etti.


Asi Nehri Taştı, Tatlı Su Balıkları Denizle Buluştu

Olayın nedeni olarak Asi Nehri'nin taşması gösteriliyor. Yetkililerden edinilen ilk bilgilere göre, iki gün önce bölgede etkili olan şiddetli yağışlar, nehir debisinin hızla yükselmesine yol açtı. Taşkınla birlikte iç kesimlerdeki tatlı su balıkları, sele kapılarak Akdeniz'e sürüklendi.

Tatlı su ortamına alışık olan bu balıklar, tuzlu suya adapte olamayarak kısa sürede boğulup hayatını kaybetti.

“Böylesine büyük bir balık ölümü daha önce yaşanmadı. Sahil boyunca metrelerce ölü balık uzanıyor.”
— Sahildeki vatandaşlardan biri


Su Sümbülleri Ekosistemi Zorladı

Balık ölümleriyle birlikte, nehir yüzeyini kaplayan su sümbülleri de sahile sürüklendi. Uzmanlar, bu durumun hem görsel kirliliğe hem de deniz ekosisteminde oksijen azalmasına yol açabileceğini vurguluyor.

İran'da yeri delen füzenin şarapnel parçasının isabet etmesiyle genç şoföre mezar olan tırın görüntüsü ortaya çıktı
İran'da yeri delen füzenin şarapnel parçasının isabet etmesiyle genç şoföre mezar olan tırın görüntüsü ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Kıyıya vuran balıkların genellikle iri yapılı ve farklı türlere ait olduğu bildirildi. Bu olayın, özellikle yerel balıkçılık ve turizm üzerinde kısa vadede olumsuz etkiler yaratabileceği tahmin ediliyor.


Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Vatandaşlar, balık ölümleriyle ilgili daha kapsamlı açıklamaların yapılmasını beklerken, çevreciler olayın iklim değişikliği ve insan kaynaklı ekosistem müdahaleleriyle ilişkili olabileceğini dile getiriyor.

📌 Olayın ardından bölgede temizlik çalışmaları başlatılırken, yetkililerin su ve çevre analizlerini sürdürdüğü öğrenildi.

Muhabir: Haber Merkezi