'İyi ki gençlere hizmet etmişim' diyen 42 yıllık öğretmen, mesleğine öğrencilerinin alkışları içerisinde veda etti
'İyi ki gençlere hizmet etmişim' diyen 42 yıllık öğretmen, mesleğine öğrencilerinin alkışları içerisinde veda etti
İçeriği Görüntüle

Suriye Arap Cumhuriyeti Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanı Raed Alsaleh, beraberindeki heyetle birlikte Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmeye Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök, Suriye ve Türkiye'den ilgili kurum temsilcileri de katıldı.

Vali̇ Masatli (1)

Afet iş birliği ve güvenli geri dönüş masada

Ziyarette başta afet koordinasyonu olmak üzere, sınır ötesi insani yardımlar, göç yönetimi ve Suriyelilerin gönüllü ve güvenli geri dönüş süreci gibi başlıklar ele alındı. Her iki taraf da kriz yönetiminde karşılıklı deneyim paylaşımına açık olduklarını ifade etti.

Vali̇ Masatli (3)

Kurumsal iş birliği güçlendirilecek

Görüşmede, Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı ile Türkiye Göç İdaresi Başkanlığı arasında iş birliğinin artırılması, afet yönetimi kapasitesinin geliştirilmesi ve teknik destek mekanizmalarının güçlendirilmesine dair değerlendirmeler yapıldı.

Muhabir: Hasan Sarp