İskenderun'da 5 Temmuz Festivali ertelendi

İskenderun Belediyesi, Antakya'da iki gündür devam eden orman yangını nedeniyle bu yılki 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu.

Dört mahalle tahliye edildi

Yangının etkisiyle dört mahallenin tahliye edildiği ve yüzlerce evin zarar gördüğü bildirildi. Yangına müdahale çalışmaları tüm hızıyla sürerken, belediyeden yapılan açıklamada toplumsal dayanışmanın önemi vurgulandı.

"Yaşanan yangınlar sadece doğamızı değil, yüreklerimizi de derinden etkilemiştir. Bu süreçte önceliğimiz; yaraların sarılması, doğamızın korunması ve yangından etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaktır. Festival coşkusunu hep birlikte yaşayacağımız güzel günlerde yeniden buluşmak dileğiyle."
— İskenderun Belediyesi

Öncelik: Yaraların sarılması

Belediye yetkilileri, festivalin iptal edilme kararının halkın moralini gözeterek alındığını belirtti. Tüm kaynakların yangınla mücadele ve afetin yaralarını sarmaya yönlendirileceği kaydedildi.

Bakan Kurum Hatay'da Açıklamalarda Bulunuyor!
Bakan Kurum Hatay'da Açıklamalarda Bulunuyor!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi