AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında yürütülen Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 16. toplantısına katıldı. Toplantı, Türkiye’nin terörle mücadelesinde kritik başlıkların ele alındığı önemli bir platform oldu.
“Şehitlerin hatırası ve milletin iradesi, en büyük gücümüzdür.”
— Hüseyin Yayman
Terörle Mücadelede Yeni Yol Haritası
Komisyon toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlarda, Türkiye'nin terörle mücadele stratejileri, bölgesel güvenlik politikaları, hukuk devleti ilkeleri ve demokratik süreçler detaylı şekilde ele alındı.
Yayman, yaptığı açıklamada yalnızca güvenlik odaklı değil, aynı zamanda hukuk, insan hakları, toplumsal barış ve demokrasi temelli bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.
"Ortak Geleceğimizi Birlikte İnşa Ediyoruz"
Türkiye'nin her kesimini kapsayan bir istişare süreci yürütüldüğüne dikkat çeken Yayman, şunları söyledi:
“Tüm kesimlerin görüşlerini dikkate alarak ortak geleceğimizi birlikte inşa ediyoruz. Bu, terörsüz bir Türkiye’ye giden yolda en sağlam temelimizdir.”
Milli Dayanışma Komisyonu Ne Amaçlıyor?
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, Türkiye’nin terörle mücadelesinde sadece güvenlik önlemleriyle değil; toplumsal uzlaşı, kardeşlik ruhu ve demokratik ilkeler temelinde çözüm üretmeyi hedefliyor. Bu vizyon, “Terörsüz Türkiye” anlayışıyla birleşerek, uzun vadeli bir barış ve güvenlik planına dönüşüyor.






