AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Adana’da katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda; bayrak, vatan, milli birlik, yeni anayasa ve gençlik vurgularıyla dikkat çekti. CHP’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Yayman, “Bayrağa uzanan eller kırılır, bu millet vatanı böldürmez, Türkiye asla yenilmez” dedi.

"Bayrağa Uzanan Eller Kırılır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Türk bayrağının sadece bir sembol değil, ortak bir hafıza olduğunu vurguladı:

“Bayrak, büyüklerimizin kanlarıyla suladığı bu toprakları vatan yapan en kutsal semboldür. Bayrak 86 milyonun ortak değeridir. O bayrak yere düşerse millet ayakta duramaz ama hamdolsun bu millet bayrağını yere düşürmez. Dolayısıyla bayrağa uzanan eller kırılır. Bu millet vatanını böldürmez, Türkiye’yi asla teslim etmez. Türkiye yenilmez.”

Yayman (8)

“Seçimden Seçime Değil, Her Zaman Sahadayız”

AK Parti teşkilatlarının her zaman milletin yanında olduğunu belirten Yayman, muhalefeti ise halktan kopuk olmakla suçladı:

“Biz seçimden seçime ortaya çıkanlardan değiliz. Meydanlarda, sokaklarda, milletimizin düğününde de cenazesinde de varız. Cumhur İttifakı ile birlikte gönüllere girmiş bir partiyiz.”

CHP’ye Sert Eleştiriler: “Halkçı Değil, Rantçı Oldular”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de göndermede bulunan Yayman, CHP’li belediyeleri altyapı eksiklikleri ve yönetim zaafiyetleriyle eleştirdi:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Adana… Her yerde çöp, çukur, çamur var. Milletimize uzay çağında yaşatılan bu durum zulümdür. Halkçı geçinenler seçim sonrası rantçıya dönüşmüştür. Emekliye, dar gelirliye söz verip unutanlar bugün suskun. CHP, rüşvet, yolsuzluk ve kamu kaynaklarının kötü kullanımında başı çekiyor.”

Mullaoğlu’ndan Kurum’a Deprem Konutları Sorusu
Mullaoğlu’ndan Kurum’a Deprem Konutları Sorusu
İçeriği Görüntüle

Yayman (1)-13

“Muhatabımız CHP Değil, Aziz Milletimizdir”

Yayman, AK Parti'nin temel odağının halk olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bizim muhatabımız CHP değil, 86 milyon vatandaşımızdır. Millet CHP’ye 1950’den bu yana notunu vermiştir. Tek başına iktidar yüzü görmeyen bir anlayışla daha uzun süre iktidar olmaları mümkün değil.”


“Yeni Anayasa, Türkiye Yüzyılı’nın Şartıdır”

Mevcut anayasanın Türkiye’yi taşıyamadığını savunan Yayman, yeni, sivil ve demokratik bir anayasa çağrısı yaptı:

“Ekmek ve su kadar ihtiyaç duyduğumuz bir şey varsa, o da çağdaş, demokratik ve sivil bir anayasadır. Darbe anayasasıyla Türkiye Yüzyılı inşa edilemez. Milletin ruhuna uygun yeni bir anayasa şarttır.”

Gençlere Mesaj: “Büyük Türkiye’nin Öznesisiniz”

AK Parti Gençlik Kolları ile de bir araya gelen Yayman, gençlere seslendi:

“Gençler geleceğimizdir. Kendinizi önemseyin çünkü kendini seven insan vatanını da sever. Büyük Türkiye’nin mimarı sizler olacaksınız.”

Yayman (3)-7

Şehit Ailesine Anlamlı Ziyaret

Program sonunda Yayman, 2016 yılında Şırnak’ta şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir’in ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi Hayriye Demir’in sözleri yürekleri dağladı:

“Yeter ki benim bayrağım dalgalansın, yeter ki ezanım dinmesin. Vatan sağ olsun. O can vatan, namus ve bayrak içinse feda olsun.”

Yayman ise şehit emanetlerinin baş tacı olduğunu ifade ederek, Türk bayrağı hediye etti.

Yayman (2)-12

Muhabir: İsmet Gültekin