DOLAR 32,4822 0.13%
EURO 34,7938 -0.09%
ALTIN 2.425,20-0,39
BITCOIN 20633321,70%
Hatay
17°

KAPALI

12:37

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Suyun yerini hiçbir şey tutmuyor!

ABONE OL
3 Haziran 2021 12:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Vücudumuzun neredeyse dörtte üçünü oluşturan su, insan sağlığının devamı için oldukça faydalı. Günlük alınması gereken miktarın altında su tüketildiği zaman, bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkabilir. Peki, vücuttaki toksinlerin atılması, böbrek sağlığı ve vücut ısısının korunmasında yardımcı olan suyun faydaları nelerdir?

Günde 2 veya 2.5 litre tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunduğu su, insan vücudunun olmazsa olmazlarından. Su, yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu vücudumuz için hayati derecede önem taşır. Çünkü bu mucizevi içecek, vücudumuzun sağlıklı bir biçimde işlevlerini yerine getirmesini sağlar. Vücuttaki tüm hücre ve dokuların beslenmesinden, zararlı maddelerin vücuttan atılmasına kadar birçok faydası olduğu biliniyor.

 Vücudumuzun kullandığı en önemli, en gerekli yakıt “su”dur.
Suyun vücudumuzda;⠀

-Besin öğeleri ve metabolik atıkları taşımak,⠀
-Vücut ısısını ayarlamak,⠀
-Vücudun eklem yerlerinde ve iç organlarda kayganlığı sağlayarak sürtünme ve aşınmaları önlemek,⠀
-Darbelere karşı koruma sağlamak,⠀
-Vitamin, mineral, aminoasit, glikoz ve diğer moleküller için çözücü madde olmak gibi birçok önemli görevi var. ⠀
-Ayrıca kas, kemik ve tüm organlarımızın yapısında bol miktarda bulunuyor.⠀

Yumuşak ve parlak saçlara kavuşmak için su için. Su, saç köklerindeki sinir uçlarını aktif hale getirir. Uzamasına da yardımcı olur.

Vücuttan % 1-2’lik bir su kaybı bile, harekette düzensizlik, iştahsızlık, sabırsızlık, yorgunluk, kalp atım hızında artma gibi etkilere neden olurken; % 6-7’lik bir su kaybı, baş ağrısı, soluk almada güçlük, konuşma zorluğu, hatırlamada güçlük, kan yoğunluğunda artma gibi sonuçlara neden oluyor. ⠀


•Su, enerjimizi artırıyor⠀
• Sindirim sistemini düzenliyor⠀
• Enfeksiyonlarla savaşıyor, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor⠀
• Kalp Çalışmasını Destekliyor⠀
• Egzersiz Performansının düşmesini engelliyor⠀
• Konsantrasyon ve beyin çalışması üzerinde etkilidir⠀
• Migren ataklarında olumlu etkilileri var⠀


Ne kadar su tüketmeliyiz

Geçmiş dönemlerde, “bol miktarda su için” denilince, bunu 4-5litre olarak algılayıp, çok fazla miktarlarda su içerek, su zehirlenmesi yaşayan insanlar olmuştu. Herkesin cinsiyetine, aktivite derecesine, kilosuna, aldığı günlük kalori miktarına, kafein ve alkol tüketim durumuna ve mevsime göre içmesi gereken günlük su miktarı farklıdır. ⠀
Kilo başına 30-35ml olarak hesaplayabiliriz yada en az günlük alınan kalori başına 1ml su tüketmeniz gerekiyor. 1,5 litrenin altına düşmeyin, sporcu veya ağır işçi değilseniz 3.5 litrenin üzerine de çıkmamıza gerek yok. ⠀
Kaç bardak derseniz, bardağın ölçüsü de önemli olmakla birlikte, örneğin orta boy (250 ml) bir bardakla günde ortalama 8-10 bardak diyebiliriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.