DOLAR 32,3809 -0.14%
EURO 34,5871 -0.67%
ALTIN 2.381,87-2,17
BITCOIN %
Hatay
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>İstihdam Sorununa SEUP Çözümü</strong>

İstihdam Sorununa SEUP Çözümü

ABONE OL
29 Nisan 2022 17:21
<strong>İstihdam Sorununa SEUP Çözümü</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Gücü Piyasası Destekleme Programı İle İstihdamları Desteklenen Seup Öğrencilerinin Gelecekleri Garanti Altına Alınıyor.

Teknik elemanlara ulaşmanın zor olduğu dönemde SEUP projesi ile yetişen mezunlar, iş yaşamına ve geleceklerine ilk imzalarını SEUP Projesi, pilot illerinden biri olan Hatay’da attı.

İş Gücü Piyasası Destekleme Programı ile Hatay’da ilk kez imza atan “Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden” mezun olan 10 Türk ve 10 Suriyeli öğrenci Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında, 10 farklı işveren şirket tarafından, “Reyhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden” mezun olan 18 Türk ve 10 Suriyeli öğrenci, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Moda Tasarımı alanlarında, 9 farklı işveren şirket tarafından, “Mersin Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden” mezun olan 1 Türk ve 1 Suriyeli öğrenci, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Gıda Teknolojileri alanlarında, 1 işveren şirket tarafından istihdam edilmeye başladı.  Böylece toplamda, 29’u Türk, 21’i Suriyeli olmak üzere 50 öğrenci, 5 farklı meslek alanında, 20 farklı işveren ile iş yaşamlarına ilk adımlarını attılar.

MEZUN ÖĞRENCİLER DESTEKLENECEK

İş Gücü Piyasası Destek Programı’nda yer almak için mezunların 2018-2019, 2019-2020 veya 2020-2021 Öğretim Yılında, SEUP I ve SEUP II Projelerinde yer alan toplam 112 pilot okuldan, proje tarafından desteklenen 21 meslek alanından mezun olması gerekiyor. Bilişim, Elektrik/Elektronik, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Moda Tasarım Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi, Enerji Teknolojileri, Matbaa Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Radyo-Televizyon, Tarım Teknolojileri  program kapsamında desteklenen meslek alanlarını oluşturuyor.

Program kapsamında, %51 oranında Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve %49 oranında dezavantajlı Türk mezun desteklenecek.

İki aşamalı bir yaklaşımla, işverenler ile MEB arasında hibe sözleşmeleri, yeni mezunlar ve işverenler arasında ise belirli süreli iş sözleşmeleri imzalanacaktır. İşverenler asgari ücret ve gerekli diğer tüm ödemeleri yaptığına dair tüm belgeleri ibraz ettiğinde aylık olarak geri ödeme alacaktır.

Proje sonuna kadar (30 Kasım 2024) 1500 kişinin 1 senelik istihdamı sağlanacaktır. 

Cuma Zeybek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.