Antakya’da Esnaf İsyanı Büyüyor

Antakya Oto Galericiler Sitesi’nde yaşanan su baskınları, bölge esnafını adeta çileden çıkardı. Hatay Asi Gazetesi ekibinin sahada yaptığı incelemelerde, aşırı yağışların ardından sitenin göle döndüğü ve esnafın büyük mağduriyet yaşadığı gözler önüne serildi.

Galericiler Sitesi Sular Altında

Yağış sonrası oluşan manzara, felaketi aratmıyor. İş yerleri olarak kullanılan konteynerler tamamen su altında kalırken, galeride bulunan araçlar çalışamaz hale geldi. Esnaf, araçlarını başka araçlarla çekerek kurtarmaya çalışıyor.

"Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını Kutlarım"
"Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını Kutlarım"
İçeriği Görüntüle

Yürümekte dahi zorlandıklarını belirten esnaf, iş yapamaz duruma geldiklerini ifade etti. Müşterinin gelmediğini söyleyen esnaf: “Araçları suyun ortasında bırakmaktan başka çaremiz kalmadı” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.

Oto Galericiler (2)

“Görün Bizi, Duyun Artık!”

Esnafın tepkisi ise oldukça sertti. Site esnafından Özcan isimli vatandaş, yaşanan tabloyu şu sözlerle özetledi:

“Bir şey anlatmaya gerek yok. Bu manzarayı çekin, herkes görsün.
Ne yapalım? Kime söyleyelim? Sesimizi kimse duymuyor.
Her yağmurda perişan oluyoruz. Vergimizi ödüyoruz ama karşılığını alamıyoruz.
Lütfen bizi görün, duyun ve kalıcı çözüm bulun.”

Yaşanan mağduriyetin her yağışta tekrarlandığını vurgulayan esnaf, artık geçici değil kalıcı çözüm istiyor.

Sorumlu Kim? Yetkililer Topu Birbirine Atıyor

Esnafın en büyük tepkilerinden biri ise yetkililerin sorumluluk almaması, şikayetler ise şu:

  • Alt geçitten gelen su doğrudan siteye akıyor
  • Suyun sitenin ortasında biriktiği belirtiliyor
  • Karayolları ve belediye arasında yetki karmaşası yaşanıyor

Esnaf, “Belediye burası karayollarının diyor, karayolları başka bir şey söylüyor. Peki sorumlu kim?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Her Yağmurda Aynı Çile”

Galericiler sitesi esnafı, bu sorunun yeni olmadığını, her yağmurda aynı manzarayı yaşadıklarını belirtti. Konteynerlerin içine kadar dolan suyun ciddi maddi zarara yol açtığını ifade eden esnaf, denetim ve kalıcı çözüm çağrısını yineledi.

“Ne vatandaş, ne esnaf geliyor ne de müşteri… Biz bu şartlarda nasıl ayakta kalacağız?” sözleri ise yaşanan çıkmazı gözler önüne serdi.

Muhabir: Canan Aşkaroğlu