Armutlu Mahallesi’nde Kanalizasyon Alarmı
Yüzlerce vatandaşın her gün kullandığı Yeloğlu Köprüsü bitişiği, 1551. Sokak Seda Apartmanı çevresinde aylardır devam eden kanalizasyon patlağı, halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaştı. Mahalle sakinleri, kötü koku ve çevre kirliliği nedeniyle yaşanmaz hale gelen bölgede yetkililerden bir türlü çözüm bulamadıklarını belirtiyor.
“Her Yer Toz Duman, Üstüne Bir de Kanalizasyon!”
Vatandaşlar, özellikle Büyük Park’a yakınlığı nedeniyle yoğun kullanılan bu alanda sorunların katlanarak büyüdüğünü ifade ediyor. Şantiye çalışmaları nedeniyle zaten toz içinde olan bölge, şimdi de kanalizasyon patlağı nedeniyle hem hijyenik açıdan risk taşıyor hem de kötü kokularla mücadele ediyor.
“Her yer şantiye toz duman. Bu da yetmezmiş gibi üstüne bir de kanalizasyon patlağı sorunu yaşıyoruz. Hastalık burada kol geziyor ve hiç kimse gelip bu sorunu çözmüyor,” şeklinde tepkilerini dile getiren mahalleli, adeta isyan noktasında.
Kanalizasyon Yola Akıyor, Girişler Kapanmış Durumda
Mahalle sakinlerinin iddiasına göre kanalizasyon problemi yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Ancak son 1 aydır durum daha da kötüleşmiş durumda. Patlağın büyümesiyle birlikte lağım suyu yola taşmış ve apartman girişini dahi kaplamış durumda.
Yetkililere defalarca bilgi verildiğini söyleyen vatandaşlar, çözüm için hiçbir adım atılmadığını ve herhangi bir muhatap bulamadıklarını vurguluyor. Bölge halkı, sağlık tehdidinin her geçen gün arttığını ve acilen müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Sağlık Riski Büyüyor
Havaların da sıcak seyretmesiyle birlikte kanalizasyondan yayılan kötü koku ve mikroplar halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Mahalle sakinleri, bu durumun sadece rahatsızlık değil, salgın hastalık riski doğurduğuna da dikkat çekiyor.







