Anıtkabir’deki tören, saat 08.45’te devlet erkânının Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği kortejde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, TSK komuta kademesi, siyasi parti temsilcileri ve bürokratlar yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Saat 09.05’te tüm Türkiye ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında Türk bayrağı yarıya indirildi.
Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı:
“Aziz Atatürk,
Vefatınızın 87’nci yıl dönümünde zatıâlinizi, İstiklal Harbimizi birlikte yürüttüğünüz silah arkadaşlarınızı ve yüzlerce yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.‘En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ne tutkuyla sahip çıkıyor, ülkemizin her karışını yeni eserlerle nakış nakış işlemeye devam ediyoruz.
İçeride huzurlu ve istikrarlı, dışarıda muteber ve muzaffer bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Emin ve ehil kadroların öncülüğünde Türkiye, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Ruhun şad olsun.”
Tören, devlet erkânının Anıtkabir ziyaretinin ardından sona erdi.





