DOLAR 32,4839 -0.07%
EURO 34,8813 0.05%
ALTIN 2.420,69-0,04
BITCOIN %
Hatay
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİR TÜRKİYE KLASİĞİ

ABONE OL
16 Nisan 2022 13:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de klasik haline gelen onlarca şey sayabilirim sizlere, değişmeyen, böyle gelmiş böyle giden ve değişmesi için tek bir itirazda bulunulmayan. Bizler yapımız gereği çoğu şeyi kabullenen bir toplumuz ve ciddi manada şikâyet etmeyen etsek dahi kendi aramızda konuşup lafını ederiz çok çok.

Şimdi gelelim asıl konumuza dediğim gibi bu konu içerisine onlarca şey sığar ama şimdilik akaryakıt zammı onunla beraber artan ulaşım zammını ele alacağız. Bilindiği üzere dünya genelinde petrol fiyatları ciddi bir şekilde yükselişe geçtiği bir dönemler oldu geçtiğimiz haftalarda, aylarda. Petrol fiyatları artış gösterdiği zaman otomatikmen akaryakıt fiyatlarına da yansıdı ve akaryakıt fiyatları da artış gösterdi. Akaryakıt fiyatlarını ulaşım fiyatları takip etti ve ulaşımda da ciddi artışlar yaşandı.

Şuan ülkemiz ve dünya üzerinde toplu taşıma (metro, dolmuş vs.) araçları ciddi derecede kullanılmaktadır. Toplu taşıma araçlarının hayatımız üzerinde ki yerini herkes çok iyi biliyor, kimimiz iş kimimiz okul kimimiz ise herhangi bir amaçla kullanıyoruz. Konumuza dönecek olursak dünyada ki petrol fiyatları düşüşe geçti, düşüşe geçen petrol fiyatlarını akaryakıt fiyatları izledi ve azda olsa indirime gidildi, buraya kadar her şey yolundayken ulaşıma yapılan zam neden indirmedi sorusunu sormamıza neden oldu. Sahi neden zam yapılan bir şeye indirim yapılamıyor neden zam kalıyor öylece? Evet işte buda ülkemizin acı gerçeğinin bir örneği maalesef sadece zam uygulanır indirim mi? O da ne hiç duymadık? Azalan akaryakıt, petrol fiyatlarına ciddi manada indirim gerçekleştirilmesi gerekiyor bu konunun meclis dahi çoğu yerde iyice işlenmesi gerekiyor. Hatay üzerinden yola çıkacak olursak bu konu yüzünden başı yanan illerin başında yer alıyoruz, toplu taşımayı her gün bende kullanan biri olarak söylüyorum ki herkes şikâyetçi herkes mustarip, günlük 30-40 TL kadar toplu taşıma ücreti ödeyen insanlar var şehrimizde. Burada ki asıl konu akaryakıtta indirime gidilmesine rağmen neden ulaşım ücretlerinde indirime gidilmiyor zaten akaryakıta zam geldi diye ulaşıma zam yapılmamışıydı? İkinci önemli konu bu durum karşısında o kadar şikâyetçi, mağdur insan varken neden sadece kendi aralarında bu şikâyetlerini dile getirmekte kalınıyor? İkisinin asıl cevabı zaten üstte yer alıyor,  ülkemizde klasik haline gelen durumlardan dolayıdır maalesef… Umarım en kısa sürede bu klasiklerden kurtulabiliriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.