DOLAR 32,5702 0.25%
EURO 34,9692 -0.04%
ALTIN 2.444,000,33
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ALTIN ELDİVEN

ALTIN ELDİVEN

ABONE OL
3 Aralık 2021 12:42
ALTIN ELDİVEN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Atakaş Hatayspor, Eyüpspor’u penaltılarda devirerek, 5. tura yükseldi. Kalecisiz ve 9 futbolcu ile Eyüpspor’u eleyen Hatayspor’da maçın kahramanı Mame Diouf oldu.

HATAY MAÇI ZORA SOKTU

Maça kötü başlayan Hatayspor önce dakika 3’te penaltıya sebep oldu. Eski Hataysporlu futbolcu Taha Balcı’nın yararlanamadığı penaltı vuruşunun ardından deplasman ekibinin golü gecikmedi. 19. dakikada Enes Keskin’le öne geçti. İlk yarının geriye kalan süresinde başka gol olmayınca Eyüpspor devreye üstün girdi.

HATAY DİOUF İLE HIRSLANDI

İkinci yarıda da beklenen başlangıcı yapamayan Hatayspor’da, 62. dakikada oyuna giren Mame Diouf maçın seyrini değiştirdi. Takımı ateşleyen ve arka arkaya ataklarla takımın hızlı çıkmasında çaba gösteren Diouf, ne kadar önemli role sahip olduğunu gösterdi. Baskın oyunun meyvesini 74. dakikada Fatih Kuruçuk’un golüyle bulan Hatayspor, geriye kalan sürede elindeki pozisyonlardan yararlanamadı. 90+4’te kaleci Abdullah Yiğiter’in ceza alanı dışından rakibine yaptığı müdahale sonucu kırmızı kart görürken, geriye kalan sürede kaleye Mame Diouf girdi. 2 dakika kalede duran Diouf, gol izni vermedi.

PROFESYONEL KALECİLERDEN AMATÖR HATA

Uzatmalara giden maçta 10 kişi devam eden Hatayspor, ekstra bir oyuncu değişikliği hakkını kullanarak kaleye Yavuz Buğra Boyar’ı aldı. 30 dakikalık uzatma dakikalarında iki takımında yararlanamadığı pozisyonlar yaşanırken, 120+1’de bu seferde kaleye yeni giren Yavuz Buğra Boyar, kırmızı kart gördü. Geriye verilen topta ceza alanı dışından topa vurmak isterken topu rakibine çarptıran Yavuz, ardından rakibine faul yaparak kırmızı kart gördü. Hatayspor’un başka değişiklik hakkı olmayınca kaleye yine Mame Diouf girdi.

DİOUF’UN HIRSI RAKİBİ KORKUTTU

Maça girdiği andan itibaren verdiği enerji ile alkışı hak eden Mame Diouf, ilk penaltı atışını kullanan isim oldu. Golü bulan Diouf ardından eldivenleri giyerek kalenin yolunu tuttu. Herhangi bir kurtarış yapmasa da köşeleri doğru tahmin eden ve rakibin panik yaşamasına neden olan Diouf, Hatayspor’un üst tura yükselmesinin baş mimarı oldu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.