DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
Hatay
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Antakya’ya Gelerek Rezerv Sorularına Cevap Vermelisiniz”

“Antakya’ya Gelerek Rezerv Sorularına Cevap Vermelisiniz”

ABONE OL
7 Mayıs 2024 12:30
“Antakya’ya Gelerek Rezerv Sorularına Cevap Vermelisiniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’daki Depremzedelerin korkulu rüyası haline gelen Rezerv alanlarla ilgili sorulara yetkililerin Antakya’ya gelerek cevap vermeleri gerektiğini savundu.

Odabaşı mahallesi sakinleriyle rezerv alan konusunda yaptıkları toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara şu ifadelerde bulundu: “Depremden sonra, en çok kafa karıştıran ve en çok mağduriyet yaratan süreçlerden birisi rezerv alanlar oldu. Hakkında tutarlı ve bütünlüklü açıklamaların yapılmadığı rezerv alanlar, yurttaşlarımız arasında tedirginliğe, mülklerinin kaybedilmesi endişesine yol açıyor. Akevler, Gazi, Odabaşı, Çekmece ve Cumhuriyet mahallelerimizde bu ortak bir sorun haline geldi. Biz de bugün Antakya’daki rezerv alanlar hakkında, Odabaşı Mahallesi’nde yapılan toplantıya katılım sağlayarak, yurttaşlarımızın taleplerine aracı ve tercüman olduk. Antakya’nın farklı mahallelerinde yurttaşların sorunu ortak: Rezerv alan uygulamasının kapsamı, amaçları ve sonuçları yeterince açıklanmış değil. İnsanlarımız mülklerini, tırnaklarıyla kazıyarak inşa ettikleri evleri kaybetme tehlikesi yaşıyor. Yetkililer hep masa başından cevap verdikleri Antakya’ya gelerek bu sorulara yerinde cevap vermelidirler.” Doğanay Yiğitoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.