DOLAR 32,5418 -0.01%
EURO 34,9249 0.15%
ALTIN 2.429,990,30
BITCOIN 2051561-4,46%
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Artan Kazalar Yitip Giden Canlar

ABONE OL
21 Ocak 2023 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son bir hafta içerisinde Hatay’da onlarca kaza meydana geldi, yaşanan kazalarda maalesef bazı vatandaşlarımız ise hayatlarını kaybetti. Antakya-Belen-İskenderun-Dörtyol ve birçok ilçemizde son günlerde trafik kazaları arttı bu artan kazalar nedeniyle birçok vatandaşlarımız yararlanırken bazı vatandaşlarımız ise maalesef hayatlarını kaybetti. Peki, neden daha dikkatli olamıyoruz? Neden trafik kurallarına uymuyoruz? Trafik kazaları ya akşamları ya da sabahları çoğunlukta yaşanıyor bu durumda iki soru akıllara gelir, iş çıkış veya işe gidiş saatlerinde oluşan yoğunluk yüzünden mi yoksa sabah insanlarımızın daha ayılamaması ve akşam ise iş yorgunluğu yüzünden oluşu mu?

İlk ihtimali ele alacak olursak yaşanan trafik yoğunluğunda iş ilçe belediyeler büyükşehir ve karayollarına düşüyor çünkü burada trafik sorunun oluşmasında çözüm yerleri kendileridir alternatif yollar bulunup bozuk olan yollar düzeltilip veya yol kenarlarında park edip yolu daraltan araçlar için çözüm bulunması gerekmektedir. Hatay’da oldu olası park sorunu mevcuttur ve maalesef vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına park etmektedir bu durumda da yolların genişliği kısalmakta ve trafik sorunlarına sebebiyet vermektedir. İkinci ihtimali ele alacak isek sürücülere iş düşmektedir sabahları tam ayılamadığımızda veya araç sürecek bir durumda olamadığımızda iş yerine geç kaldığımız için hız yaptığımızda yine kazalara neden olmaktadır. Oluşan tüm kazaların ortak nedenlerinde hız ve dikkatsizlik yer alıyor, ufak dikkat dağınıklığı veya yolda telefon gibi konularla ilgilenince maalesef kaza kaçınılmaz oluyor. İhtiyaç olunmadığı takdirde toplu taşıma araçları tercih edilmelidir tercih edilmesi için yolculara indirim gibi konularda teşvik ile beraber hatlar çoğaltılmalı her noktaya dolmuş güzergâhı eklenmelidir. Çünkü trafikte olası en küçük hata, dalgınlık çok büyük sonuçlara neden olmaktadır kendi canımız dışında seyir halinde olan ve bizimle alakası olmayan hatta tanımadığımız insanların bile canına kastetmiş oluyoruz. Lütfen trafikte dikkatli olalım yayalara öncülük verelim ve emniyet kemerimizi takalım…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.