DOLAR 32,3440 0%
EURO 34,8411 0.03%
ALTIN 2.401,760,36
BITCOIN %
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Asgari Ücrete Ara Zam Yok

ABONE OL
24 Nisan 2024 10:08
Asgari Ücrete Ara Zam Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşan Temmuz ayında asgari ücrete ara zammın gündemde olmadığını açıkladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu vurguladı.

Temmuz ayında asgari ücrete yönelik herhangi bir ara zam düşünmediklerini belirten Işıkhan, sürecin başlangıcında alınan kararların geçerliliğini koruyacağını ifade etti. Ayrıca, Temmuz ayında emekli aylıklarına enflasyon veya sözleşmelerden kaynaklanan farkların yansıtılacağını belirtti.

Emeklilerin durumuna da değinen Bakan Işıkhan, birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerin gerçekleştirildiğini ve belirli bir noktaya gelindiğini söyledi. Ancak somut adımların netleşmediği sürece detaylı bilgi paylaşmanın etik olmayacağını belirtti. Emeklilere yönelik yapılacak düzenlemelerin psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda destekleyici olacağını ve refahlarını arttırmak için çalışacaklarını ifade etti. Doğanay Yiğitoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.