DOLAR 32,3849 0.16%
EURO 34,9779 -0.28%
ALTIN 2.324,270,22
BITCOIN 22761680,27%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“BAHARIN GELİŞİNİ EXPO İLE KUTLAYACAĞIZ”

“BAHARIN GELİŞİNİ EXPO İLE KUTLAYACAĞIZ”

ABONE OL
16 Kasım 2021 15:13
“BAHARIN GELİŞİNİ EXPO İLE KUTLAYACAĞIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, konuk olduğu bir televizyon programında kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Programın ilk bölümünde EXPO 2021 Hatay organizasyonunun ileri bir tarihe alınmasını değerlendiren Savaş, kararı EXPO yönetim kurulu ile birlikte aldıklarını söyledi.

Tarih değişikliğinin pandemi sebebiyle olduğunu açıklayan Savaş, “EXPO yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde tarih değişikliğine karar verdik. Dubai EXPO’su açıldı ancak katılım çok az. Koronavirüs pandemisi 4. periyoda geldi. Pandeminin ilkbahara kadar azalacağını öngördük. Bu sebeple 1 Nisan 2002 tarihine karar kıldık” dedi.

“1 NİSAN’DA BAHARIN GELİŞİNİ EXPO İLE KUTLAYACAĞIZ”

Tarih değişikliğini fırsata çevireceklerini de belirten Lütfü Savaş, “Antakya-Defne ve Arsuz-İskenderun bölgelerindeki bahçelerimizi bitirdik. Sadece müze ve arkeopark çalışmalarımız devam ediyor. Bu değişiklik şehrimiz ve organizasyon açısından pozitif bir sonuç. Baharın gelişi, tabiatın canlanması, pandemi seviyesinin azalması, ulusal ve uluslararası seyahatlerin rahatlaması bizim için avantajlı olacak. Bu nedenle 1 Nisan bizim için iyi oldu. 1 Nisan’da baharın gelişini EXPO ile kutlayacağız” açıklamalarında bulundu.

“HATSU KENDİ KENDİNE YETMİYOR VE GEÇMİŞTEN KALAN BORÇLARI VAR”

Meclis toplantısında gündeme gelen su fiyatlarındaki indirim ile ilgili açıklama yapan Başkan Savaş, “Her ne kadar resmi rakamlar 500 bin dese de şehrimizde yaklaşık 1 milyon Suriyeli yaşıyor. Bu kadar yoğun nüfusun yaşadığı bir şehre yatırım yapmak gerekli. 19 yıllık iktidarın şu anda Hatay’a suyu ucuzlatmak ve çoğaltmak adına yapmış olduğu ve bitirdiği tek şey Karaçay Barajı. O da tam bitmiş değil. Ama Karaçay Barajı’nda yaptıklarını da bize ödetiyorlar” dedi.

Başkan Savaş konuşmasının devamında ise; “6 lira 38 kuruşa mal ettiğimiz suyu 5 lira 8 kuruşa satıyoruz. Ortalama yüzde 25 daha ucuza satıyoruz. HATSU’yu borç içinde aldık. Bu gidişle borcunu ödeyemeyecek,  hizmet vermekten gücünü kaybedecek ve insanlar su içemeyecek. HATSU’nun iflası bu arkadaşları mutlu mu edecek? Suyu ucuzlatmak istiyorlarsa elektriği, doğalgazı ve kömürü de ucuzlatsınlar. Bu arkadaşların işi gücü Büyükşehir’in hizmetlerini aksatmak” açıklamalarında bulundu.

“HATAY’IN TURİZMİ, TİCARETİNİN VE GELİRİNİN ARTMASINI İSTİYORUZ”

Lütfü Savaş, HADO projesinin son durumu açıkladı.

Projenin her şeyi ile bittiğini ifade eden Savaş, “Uluslararası Taşımacılık Örgütü izin verdiği zaman limanımız çalışabilecek duruma gelecek. Şu anda Kıbrıs’a yolcu taşımacılığı yasak. Pandemi bittiği zaman seferler başlayacak. Şu anda görüştüğümüz iki şirket var. Daha çok şirket ile anlaşmak istiyoruz. Bir veya iki tane gemi alacağız. Oradan para kazanma gibi bir düşüncemiz yok. Sadece Hatay’ın turizm, ticaret ve gelirinin artmasını istiyoruz” diye konuştu.

“TURUNÇLU TESİSİNİ TAŞIMA TALEBİMİZİ DSİ İKİ KEZ REDDETTİ”

Turunçlu Arıtma Tesisi ve barınak hakkında gelen soruları yanıtlayan Lütfü Savaş, “Meslek odaları ve bölge mahallelerinin muhtarları ile toplantı yaptık. Onlar da biz de tesisin taşınmasını istedik. Bunun için çalıştık ve çok uğraştık. Maalesef bu isteğimizi yerine getiremedik. Taşınması için DSİ’den izin istedik ancak 2017 ve 2021’de ret kararı geldi. Ret kararı gelince toplantılarda almış olduğumuz kararları uygulayamadık. Yeni arıtma tesisi ile suyu ciddi anlamda temizleyen projemizi uygulamak istiyoruz. Hayvan barınağını da en geç bir ay içerisinde taşıyacağız” dedi. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.