DOLAR 32,3258 0.22%
EURO 35,1186 -0.04%
ALTIN 2.299,720,99
BITCOIN 23041753,05%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Tülin Oygür Hatay’a Geliyor

Başkan Tülin Oygür Hatay’a Geliyor

ABONE OL
10 Şubat 2022 12:03
Başkan Tülin Oygür Hatay’a Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Kadınlar Derneği’nin Türkiye genelinde başlattığı  “Madde Bağımlığına Karşı Anneler Hareketi” çalışmaları kapsamında CKD Genel Başkanı Tülin Oygür Hatay’a geliyor. CKD Hatay Şubesi Başkanı Filiz Akın “CKD Genel Başkanı Prof.Dr.Tülin Oygür, CKD Hatay Şubesinin ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ kampanyasına katılmak üzeri 12 Şubat 2022 Saat: 14.00’da HBB HATMEK binasında bir konferans verecektir” diyerek genel başkanın Hatay’a geleceğini duyurdu.

CKD Hatay Şube Başkanı Filiz Akın, uyuşturucuya karşı mücadelenin önemine dikkat çekerek, bu toplantıya herkesin katılmasını arzu ettiklerini belirtti. Özellikle Hatay sınır ilinde bu tür uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığını ve emniyet güçlerinin mücadele yürüttüğünü ifade etti. Başkan Akın, “Cumhuriyet Kadınları Derneği kuruluş amacı ışığında, milli devletimize ve milletimize yönelik tehditlere karşı mücadele etmeyi varlığının temeli olarak görmektedir. Derneğimiz emperyalizme ve onun neoliberal ideolojisine karşı durma mücadelesi içindedir. Bir demokratik kitle örgütü olarak, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan madde kullanımı ve bağımlılığını bu çerçeveden ele almayı uygun görüyoruz. Bu toplumsal sorunumuzla mücadelede, neoliberalizmin hedef aldığı “güçlü kadın, güçlü anne, güçlü aile” olgusunun en önemli silahımız olduğunu milletimizin dikkatine sunmak istiyoruz” dedi.

Başkan Akın, “Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi, madde kullanımına karşı koruma ve önleme amacıyla düzenlenmiş olup hedef kitlesi anneler ve ailelerdir. Uyuşturucu bataklığının kurutulacağı yer ailedir; aile içinde de çocukla, oluşumundan itibaren başlayan özel bağı nedeniyle, annedir. Çalışmanın isminde Anneler Hareketi ifadesi var, çünkü milletimiz harekete geçen annelerin asla pes etmeyeceğini bilmektedir. Bununla birlikte çalışmamızda elbette ki ailenin iki temel direği olan anne ile babayı beraber ele aldık. Gençler arasında giderek yaygınlaşan madde kullanımını önlemeye katkıda bulunmak amacıyla: CKD’nın toplantısına herkesi bekliyoruz” diye konuştu. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.