DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Hatay
18°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Yavuz’dan Müjde

Başkan Yavuz’dan Müjde

ABONE OL
8 Kasım 2023 11:13
Başkan Yavuz’dan Müjde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen rezerv projesi tamamlanarak Kanatlı Caddesi esnafı ve ilçe halkına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırıkhan Mustafa Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ertuğrul Okur, Kırıkhan halkı ve esnaf katılım sağladı.

Başkan Yavuz yaptığı konuşmada; “6 şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen asrın felaketi deprem sonrası Kırıkhan’ı tekrar hep birlikte ayağa kaldıracağız, bugün bizim kucaklaşma günümüz ,ayrıştırma günümüz değil. Hep beraber Allah nasip ederse bu yükün altından kalkacağız. Fedakarlık yapmamız gereken bir gün varsa bugündür. Belki biz bugün yorulabiliriz ama bizim gelecekte çoluğumuza çocuğumuza torunlarımıza bırakabileceğimiz en büyük  mirasımız’da yaşanılabilir bir Kırıkhan olmalıdır.”

Konuşmasına devam eden Başkan Yavuz ‘’Atatürk caddesinden eski sanayi caddesine kadar birleşen bir alan, orta kesimde Kanatlı caddesinden Ziraat Bankasına kadar olan alanı ve Erler caddesinden İlçe Tarım Müdürlüğünün bulunduğu alana kadar ki alanın üzerine basa basa söylüyorum özel proje alanı ilan edilmesini teklif ediyoruz. Kırıkhan’ın temel kurtuluş noktalarından biri de bu, bu bizim olmazsa olmazımız. Eğer burası özel proje alanı ilan edilmezse biz buraya kazma vurdurmayız.” dedi.

1 HEKTARLIK ALANIN ZEMİN ETÜTLERİNE BAŞLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ertuğrul Okur yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 6.56 hektarlık Cumhuriyet mahallemizdeki proje alanımızın 1. Etabı yaklaşık 1 hektarlık alanın zemin etütlerine başlamış bulunmaktayız. Bu alanlarda çalışmalarımızın temelinde zemin artı dört kat olarak çalışmalara başlanmış olup buradaki vatandaşlarımıza bakanımızın talimatı gereği anahtara anahtar prensibi ile projelendirmeler yapılmaktadır.” Dedi.

Toplantının devamında halkın ve esnafların soruları cevaplandırıldı. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.