DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048502-2,11%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkanlardan EXPO’ya Tam Not!

Başkanlardan EXPO’ya Tam Not!

ABONE OL
27 Eylül 2021 10:49
Başkanlardan EXPO’ya Tam Not!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Buluşması için Hatay’da bulunan CHP’li büyükşehir belediye başkanları, EXPO 2021’in Antakya-Defne bölgesindeki alanını ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri toplantının ardından Kisecik bölgesindeki alanı gezen CHP’li belediye başkanları yetkililerden organizasyon hakkında bilgi aldı.

LÜTFÜ SAVAŞ ALANDAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, 220 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden çalışmaları misafirlerine detaylarıyla anlattı.

Amfi tiyatrodan biyolojik gölete, arkeoparktan gastronomi merkezine ve kültür- sanat sokağından şehir bahçelerine kadar tüm alanları CHP’li başkanlarla paylaşan Çakar, hazırlıkların 10 Aralık’a yetişecek şekilde yapıldığını vurguladı.

EKREM İMAMOĞLU: “İSTANBUL HALKI VE İBB OLARAK BU SÜRECİN İÇİNDE OLMAK VE KATKIDA BULUNMAK GURUR VERİCİ”

İnceledikleri alanda tüm detayların düşünüldüğünü ve alandan çok etkilendiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Burada 365 gün yaşayacak işler tasarlanmış. Doğayı, tarihi, Hatay’ın vazgeçilmezi olan yemekleri, çocukları, kadınları ve yaşamın her anını hissettiren etkili bir alan gördüm ve bunu derinden hissettim. Bitişini heyecanla bekliyorum. İstanbul halkı ve İBB olarak bu sürecin içinde olmak ve katkıda bulunmak gurur verici. Çok güzel Hatay’ı bekliyor” dedi.

MUHİTTİN BÖCEK: “HATAY, KÜLTÜRÜYLE, TARİHİYLE, KONUMUYLA ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR”

Hatay’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de “Hatay, kültürüyle, tarihiyle, konumuyla çok özel bir şehir. Burada EXPO’nun yapılıyor olması bizi çok sevindirdi. Bu organizasyon hepimiz için çok önemli. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizi temsilen buraya düğmeli evler yapıyoruz. Kuraklık ve iklim değişikliği temalı çalışmalarımız da olacak. 2016’da EXPO’ya ev sahipliği yaptık. İnanıyorum ki bu organizasyonun Hatay’a çok büyük katkısı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.