DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2271728-0,60%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belirsizlik CHP’de Huzursuzluk Yaratıyor

Belirsizlik CHP’de Huzursuzluk Yaratıyor

ABONE OL
23 Ocak 2023 11:03
Belirsizlik CHP’de Huzursuzluk Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim sürecinin yaklaşması ve seçim tarihinin konuşulmaya başlanmasıyla birlikte yerelde bulunan siyasi partilerde hareketlilikte başladı. Çalışmaları hızlandırarak seçim sürecine giren partiler arasında bulunan CHP Hatay’da ise tek eksik CHP İl Başkanı oldu.

BELİRSİZLİK YORUMLARA SEBEP OLUYOR

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar’ın istifasıyla birlikte yerine gelecek olan ismin hala belirsizliğini koruması birçok yorumu da beraberinde getiriyor. Aradan uzun bir süre geçmesine

rağmen hala CHP İl Başkanı ataması yapılmadı. Bu durumunda parti içerisinde birtakım huzursuzluğa neden olduğu öğrenildi.

Söz konusu durumun CHP’nin partilileri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle çözüme kavuşamadığı iddia edildi. Partinin özellikle Hatay genelinde yara alıp almayacağı konuşulurken, İl Başkanlığı atama kararının neden sekteye uğradığı merak konusu oldu.

İL YÖNETİMİ KARARINI İLETTİ

CHP İl yönetiminin, başkanlık için düşündüğü ismin partinin değişik yerlerinde yıllarca görev yaptığı, teşkilatlarla hiçbir sıkıntı yaşamadığı, CHP teşkilatları içinde kimseyle husumeti olmayan, beyefendi ve sevilen kişiliği ile tanınan tecrübeli bir siyasetçinin düşünüldüğü ve genel merkeze iletildiği öğrenildi.

ORTAK FİKİR İLE UYUM ÖNEMİNE VURGU

Hatay kamuoyu, CHP tabanı ve delegeleri arasında heyecan oluşturan karar öncesi İl Başkanın

Genel merkez tarafından ortak ve uzlaşı adayı olarak belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Partililer ise İl Başkanının CHP ailesinin tamamının onayı ile göreve getirilmesi fikrinde.  Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.