DOLAR 32,2097 0.01%
EURO 35,0575 0.12%
ALTIN 2.527,081,07
BITCOIN %
Hatay
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borcunu ödemeyen evinde ölene kadar oturabilecek

Borcunu ödemeyen evinde ölene kadar oturabilecek

ABONE OL
15 Aralık 2023 15:12
Borcunu ödemeyen evinde ölene kadar oturabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen Hatay’da basınla bir araya geldi. Toplantıda 6 Şubat depremlerin ardından yaşanan süreç ve şu an da yapılan kamulaştırma ve rezerv alan konularına değinildi. Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, insanları borçlandırarak mülksüzleştirecekleri konusuna dair öyle bir şeyin olmadığını sürecin insanlara yanlış aktarıldığını ifade etti.

MÜLKÜNDE ÖLENE KADAR YAŞAYACAK

Borç ödeyemeyecek insanlarla karşılaştığını ve onlarında hakları için düzenleme yaptıklarını belirterek kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Gürgen “Borç ödeyemeyecek insanlara hakları aynı şekilde verilir. Borcunu ödeyemeyecek olana senin 1 milyon liran var 500 de bizim verdiğimiz borcun var. Biz bu verdiğimiz 500 bin TL için tabuyu ipotek edeceğiz. Vatandaşta bir gün gelip bu 500 bin TL’yi ödediğinde ipoteği kaldıracağız. Ama kapısına gidip paranı ver demeyeceğiz o mülkünde ölene kadar yaşayacak.” dedi.

FAKİR FUKARANIN HAKKINI GÖZETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Mülk sahiplerinin ölümünden sonra ise var olan ipotek kalkmamış ve borç ödenmemişse varislerle konuşulacağını onların eğer borcu öderlerse ipoteğin kaldırılacağını belirtti. Varislerin de borç ödeyecek durumu yoksa ve mülkün satılmasını talep etmeleri halinde mülkün satılacağını ve kime ne hak düşüyorsa verileceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen; ” insanlar ölünce varisleri cağıracagiz öderlerse hak onlara geçecek ama yok satın derlerse satacağız kime ne kadar düşüyorsa hakkını vereceğiz. Mülksüzleştirme değil fakir fukaranın hakkını gözetmeye çalışıyoruz” dedi.

MÜSTERİH OLUN Hak sahipliği kapsamında yıkılan konutlarda daha önce kimler yaşıyor ise yine onların yaşayacağını başka yerlerden insanların getirilmemesinin mümkün olmadığını da ekleyerek vatandaşların rahat olmasını söyleyen Gürgen” Bizim ne Suriye’den ne Gazze’den ne de Hatay’ın komşu ilçesinden ne de komşu apartmandan hak sahibi olmayan kişileri getirmemiş mümkün değil. Buradaki boyalı alan içerisinde daha önce kimler yaşıyor ise yine aynı kişiler yaşayacak. Şöyle bir şey hayal edebilir misiniz? Devlet 20 bin konut yapmış içerisinde ortalama 3 kişi yaşasa 60 bin kişi eklemelerle beraber diyelim 100 bin kişi biz bu 100 bin kişiyi başka yere mi göndereceğiz onlara gidin buradan başkalarını getirdik mi diyeceğiz. Bu mümkün değil bırakın 100 bin kişiyi 100 kişiyi toplayıp sizi buradan gönderiyoruz diyebilir misiniz? Bu konuda müsterih olun. Hak sahipliği kimin ise onlar oturacak ” Açıklamasında bulundu. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP