DOLAR 32,6042 0.39%
EURO 34,8344 0.27%
ALTIN 2.492,530,34
BITCOIN 21176774,00%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Bu Yıl Da Manzara Değişmedi

Bu Yıl Da Manzara Değişmedi

ABONE OL
25 Haziran 2022 11:28
Bu Yıl Da Manzara Değişmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, “Geçen yıl pek çok bölgesinde binlerce hektar yeşil alanını kaybeden Türkiye’de, bu yıl da manzara değişmedi. Yanan sadece ağaçlar değil, binlerce canlının yaşam alanı yanıyor. ”dedi.

ORMAN YANGINLARINI DEHŞET VE ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ

Karasu yaptığı açıklamada, “İnsansız Hava araçları orman yangınlarını erkenden tespit etmek için kullanılmaya başlanmalı. Geçen yıl pek çok bölgesinde binlerce hektar yeşil alanını kaybeden Türkiye’de, bu yıl da manzara değişmedi. Muğla Marmaris’e bağlı Hisarönü Mahallesi, Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda, 21 Haziran Salı akşamı henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Türkiye`nin en önemli doğa ve turizm merkezlerinde sadece çamlar yanmıyor; çocuklarımızın, dünyamızın geleceği yanıyor. Geçtiğimiz sene günlerce yüreğimizi yakan, nefesimizi kesen ve canlarımızı alan yangınları, unutmadık.” ifadelerini kullandı.

YİTİRİLEN ÇEVRE DEĞİL, GELECEĞİMİZDİR

Karasu: “Daha üç beş gün önce sellerle boğuşuyorduk. Şimdi de yangınlar, Ormanlar yanıyor. Ağacın, kuşun kurdun, börtü böceğin yaşam alanı ormanlar. Çiçek de ağaç da böcek de yanıyor şimdi cayır cayır. Yanan sadece ağaçlar değil, binlerce canlının yaşam alanı yanıyor. Sonbaharla birlikte, küresel ısınmaya, iklim değişikliğine karşı ağaçlandırma kampanyaları başlayacak. Hâlbuki 50 yılda ancak yetişebilen ormanın yok oluşunu izliyoruz. Ülkemizde yeşile dahil ne varsa yanıp kül oluyor.  Gecikmiş olsa da yangınla mücadele alanının ve kapsamının genişletilmesi gerekmektedir. Orman Genel Müdürlüğü’nün bütçesi artırılmalı, küstürülen orman köylüsü refaha kavuşturulmalıdır. Ata yadigarımız olan Türk Hava Kurumu, desteklenerek orman yangınlarındaki mücadeleye aktif biçimde dâhil edilmelidir. Gece görüşlü olan hava araçları kullanılmalı, gece gündüz müdahale yapılabilmelidir..  

Yaşamak istediğimiz dünya bu değil, çocuklarımıza bırakacağımız dünya bu olmamalı. İklim değişikliği diye bağırırken, iklimi dengeleyen en önemli unsur olan ormanlarımızı yok olmasından dolayı çok üzgünüz. Bizler çevre katili politikalara karşı; Doğanın, kuşun, böceğin, çiçeğin, dağın, derenin, ağacın tarafındayız. Yitirilen Çevre Değil, Geleceğimizdir.” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.