DOLAR 32,4823 -0.07%
EURO 34,7821 -0.58%
ALTIN 2.442,570,28
BITCOIN %
Hatay
16°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Parti içi Demokrasi

ABONE OL
30 Aralık 2022 11:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artık iyice anladım ki, milletimizin demokrasi ile kan uyuşmazlığı var! Demokrasi önünde en büyük engel parti içi demokrasi anlayışının olmayışıdır.

Şöyle ki, siyasal partiler bir hizip tarafından ele geçiriliyor. Ondan sonra parti içi demokrasi rafa kaldırılıyor. En ufak karşı görüş ifade edenin defteri dürülüyor. Demokrat bir tartışma açmak isteyenlerin üzerine çullanılıyor, siyaset mühendisliğine soyunmayla suçlanıyor.

Mesela: Yıl 2014. Türkiye’de cumhurbaşkanı seçilecek. Sosyal demokrat nitelikli ve adında “Cumhuriyet, halk, laiklik…” gibi demokrasinin üç ana ögesine yer vermiş partide ortaya çıkan aday yok.

Bir sabah kalkıyorsunuz,  ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’ diye birisi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmuş.

En az 10 milyon taraftarı olan partide ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’ adını duyan yok. Adayın belirlenmesinde bırakın 10 milyonu bin kişinin katkısı, paylaşımı yok.

Sonuç ne? Fiyasko!

Bu fiyaskonun perde arkasında ipler kimin elindeydi?

Parti yönetiminde fiyaskonun sorumlusu kimdi?

Nasıl bir fatura ödedi?

Biliniyor ama tartışılmıyor!

Yıl 2018: Türkiye’de yine cumhurbaşkanı seçimi var. Yine aday belirlemede demokratik bir süreç yok. Duruma belirsizlik, şaşkınlık hâkim.  Pat diye ‘Muharrem İnce’ partinin adayı oluveriyor.

Seçim kampanyasında partinin desteği arkasında mı değil mi belli değil.

Sonuç: Başarısız!

Partide herkes birbirini suçluyor.

Parti taraftarları aktör değil, seyirci…

2023’te yine cumhurbaşkanı seçimi var. Cumhurbaşkanı adayını 6’lı masa belirleyecek deniliyor. Yani 6 parti lideri.

Peki, CHP’nin 10 milyonu aşkın destekçisi ne düşünüyor? Parti üyesi, delegesi olmak ne işe yarıyor?

Soran yok!

Partinin babası var. Her şeye ben karar veririm havası…

Peki, 10 milyon destekçi koyun sürüsü mü?

Partide sesini çıkarmak, tartışma açmaya cüret etmek, cesaret işi. Malum çevre hemen linç kampanyası başlatıyor.

Böyle bir demokrasi aziz milletimize hayırlı olsun.

Birkaç sözüm daha var:  Ekip çalışmasında uyum sağlanabilirse yararlı olacağını düşündüğüm CHP’nin 3 Aralık’taki Vizyon Sunumunda keşke parti içi demokrasi konusu da vurgulanabilseydi.

Aynı eksiklik 6’lı Masa’nın umut verici ilkelerin belirlenmesinde de görülüyor. Altılı masa nasıl bir yol izleyecek? Bakalım, kazanabilecek doğru adayı mı seçecekler, yoksa Türkiye’yi adil yönetebilecek adayı mı?

Cumhur İttifakı’nın lideri Erdoğan’ın planı ise, Türkiye’yi aday tartışmasına boğmak! O, seçimde yarış değil savaş istiyor.

Hatırlatmakta fayda var: Türkiye’de şeyh veya siyasi liderlere tapan milyonlarca putperest var! Nisan yağmuru, mayıs çiçeği getirir ama yağmur iyilerin üzerine de yağar, kötülerin de…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.