DOLAR 32,3880 0.08%
EURO 34,8282 -0.01%
ALTIN 2.393,84-0,11
BITCOIN %
Hatay
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremzedeler Eşya Yardım Parasını Bekliyor!

Depremzedeler Eşya Yardım Parasını Bekliyor!

ABONE OL
25 Ağustos 2023 11:49
Depremzedeler Eşya Yardım Parasını Bekliyor!
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yaşayan vatandaşlar, AFAD’tan eşya yardım parasını henüz alamadıklarını ifade ederek, deprem sorası bu konu hakkında birçok açıklama yapıldığını fakat sonuç alınmadığını belirttiler.

EŞYA YARDIM ÜCRETLERİNİ ALMADIK

Haber ekibimize konuşan depremzedeler, “AFAD’tan kimse ev eşya nakdi yardımı almamıştır. Depremin ilk aylarında her mahalleyi bir ekip gezip zararınızın ne kadar olduğu tespit edilmişti. Fakat hepsi sonuçsuz kaldı. Konu ile ilgili şikayetimizi gerekli mercilere ilettik. Tüm eşyalarımız gitti. Öylece haber bekler durumda kaldık.” Diye konuştular.

HALA BEKLİYORUZ

Bir diğer vatandaş ise; “Depremlerde ikamet ettiğimiz ev ağır hasarlı olarak tespit edildi. Eşyalarımızın çoğu kullanılmaz hale geldi. 3 ay önce İskenderun AFAD’a gidip eşya yardımı için form doldurdum. Ancak hiçbir sonuç çıkmadı eşya yardımı alamadım. Aylar geçti daha neyi bekliyoruz” dedi.

AFAD EŞYA YARDIMI YAPACAK MI?

Daha önce yapılan açıklamalarda ise “AFAD Hatay İl Müdürlüğü tarafından yakın zamanda resmen açıklanacak olan tarifeye göre 2+1 evler: 51.000-61.000₺, 3+1 evler: 76.500-82.000₺ eşya yardımı alabilecek.” Denilmişti.

Konuyla ilgili yapılan haber ve açıklamalar ise şu şekildeydi;

“İçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının, deprem bölgelerinde ‘yıkık’, ‘acil yıktırılacak’ ve ‘ağır hasarlı’ yapılara, afetzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi veya girilmemesi kurallarını içeren genelge, AFAD Başkanlığı’nca yayımlandı.

DEPREMZEDEYE EŞYA YARDIMI DA OLACAK

Binasına kesinlikle girişi yasak olan eşyasını tahliye edemeyen kişiler için Eşya yardımı olacak. Sonrasında Valilik ve Kaymakamlıklara başvurulması gibi bir detay ve bir düzenleme gelmesi bekleniyor.” Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.